NEVEROVATAN PORAZ PARTIZANA Crno-beli u dramatičnoj završnici prokockali sve šanse u Bolonji

22:40 | 02-02-2024

Košarka 0

Partizan upisao i 13. poraz u Evroligi...

KK Partizan
Twitter/KK Partizan

Virtus - Partizan 88:84

Sudije: Robert Lotermozer (Nemačka), Sašo Pukl (Slovenija) i Tomaš Travicki (Poljska).

Virtus: Dobrić, Pajola 3, Miki 4, Belineli 20, Abas 7, Heket 7, Danston 7, Lundberg 20, Šengelija 8, Kordinije 12.

Partizan: Ledej, Avramović 16, Panter 22, Ponitka, Kaminski 2, Kaboklo, Koprivica 4, Smit 6, Naneli 18, Dozir 10, Smailagić 6.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Imao je Partizan dosta toga u rukama. Momentum, prednost i sigurnu igru. Međutim, serijom grešaka u samom finišu utakmice je sve prosuo - 88:84.


Nisu crno-beli u samoj završnici imali rešenja za presing Virtusa. Još kada je Ife Lundberg pogodio trojku, a Kevin Panter promašio šut, bilo je jasno da su crno-beli upisali i 13. poraz ove sezone u Evroligi.


Veoma dobro je Partizan započeo utakmicu. Konce igre u napadu su vukli Džejlin Smit i Aleksa Avramović.
Amerikanac je sa dva prodora otvorio meč, dok se reprezentativac Srbije na to nadovezao sa dve trojke. Naterali su crno-beli Virtus na tri izgubljene lopte u kratkom periodu i šteta je što je prednost iznosila samo dva poena (8:10).


Usledila je serija Virtusa od 7:2 posle koje je trener Obradović morao da traži tajm-aut. Ali, pridigli su se crno-beli i otišli na prvi mali odmor sa egalom (19:19).
KK Partizan Twitter/KK Partizan
 

 


Čvrsta i teška borba je viđena na parketu Segafredo arene. Odbrane su bile u prvom planu kod obe ekipe.
Veliku pažnju je privukla odluka sudija da udarac Avudu Abasa po licu Kaminskog ne okarekterišu kao nesportski, već kao običan, faul.


Krunisao je Virtus nešto bolju igru u završnici prvog poluvremena i poveo sa 35:31 pred veliki odmor.
Jako loše je Partizan otvorio treću deonicu. Posebno je ogromne probleme u odbrani pravio Marko Belineli koji je bio jako precizan u šutu za tri poena.


Dešavali su se i propusti poput primljenih koševa maltene na isteku napada. Sve je to dovelo do toga da Partizan ima i dvocifren zaostatak (64:54). Međutim...

KK Partizan Twitter/KK Partizan
 

 


Na individualnu klasu Kevina Pantera (neverovatna trojka pod faulom) i Alekse Avramovića (koš iz prodora pod faulom), crno-beli su dobili nadu i ušli u poslednji period sa tek minus četiri (62:58).

Stegao je Partizan odbranu. Proradio je i napad i crno-beli su po prvi put poveli još od druge četvrtine. Imali su gosti čak i plus šest (71:77).

Međutim, onda je usledila serija grešaka. Ne zna se koja je više bolela... Da li primljeni poeni pri isteku napada Virtusa, izgubljene lopte posle presinga...

Mnogo toga nije štimalo. Posebno će boleti ona pri ubacivanju lopte iz auta kada je Avudu Abas zakucao i tako ubio sve nade Partizana da može da stigne do pobede u Bolonji.

U redovima Partizana su najefikasniji bili Kevin Panter sa 22 poena, Džejms Naneli sa 18 i Aleksa Avramović sa 16.

Kod Virtusa su se istakli Marko Belineli i Ife Lundberg sa po 20 poena, dok je Ajzeja Kordinije stao na 12.

Kraj utakmice!

40. minut - Pogodio je trojku Ife Lundberg, dok je na drugoj strani Kevin Panter promašio. Blizu poraza je Partizan. Izgubili su loptu crno-beli na ubacivanju što je Abas iskoristio da zakuca. Potom je Panter pogodio trojku, ali tanke su nade.

39. minut - Prava drama na manje od 53 sekunde pre kraja...

38. minut - Napravio je Virtus seriju od 4:0, pa je Obradović rešio da zove tajm-aut. Nema sumnje da će biti dramatično u samom finišu utakmice.

37. minut - Bez obzira na to što je Lundberg pogodio pored Balše Koprivice to ne umanjuje dobru igru Partizana. Preostaje sama završnica i u dobroj poziciji su crno-beli.

35. minut - Problem za Partizan je četvrta lična greška kapitena Kevina Pantera koji je faulirao Lundberga, a Danac je to prilikom postigao i koš.

 

 

34. minut - Fenomenalna odbrana Alekse Avramovića koji je ukradenom loptom otvorio sebi kontru i poentirao.

32. minut - Konačno je Partizan izjednačio. Po prvi put još od druge četvrtine, ali je brzo Danston vratio prednost na stranu Virtusa.

31. minut - Evo dobrog poteza Pi Džej Doužera koji je pogodio sa zvukom sirene. Spustio se Partizan na samo jedan posed zaostatka.

Kraj treće četvrtine - Neverovatni potezi Pantera i Avramovića! Prvo je kapiten Partizana pogodio trojku pod faulom, da bi iz prodora takođe pod faulom pogodio i Aleksa. Spustili su crno-beli razliku na minus četiri.

29. minut - Veliku grešku su napravili igrači Partizana koji su na manje od dve sekunde uspeli da prime koš posle jako dobre odbrane.

28. minut - Ne uspevaju crno-beli da iskoriste šanse. Promašio je trojku Doužer kojoj je potencijalno mogao da prepolovi zaostatak.

 

 

26. minut - Konaćno jedna dobra odbrana crno-belih. Belineli je napravio faul u napadu nad Kevinom Panterom.

25. minut - Ošamućen je Partizan. Otišao je Virtus na dvocifrenu prednost...

23. minut - Ono što ne valja za crno-bele je - Marko Belineli. Pogodio je Italijan još jednu trojku. Ukupno četvrtu i pravi velike probleme srpskom timu.

22. minut - Fantastična sekvenca Alekse Avramovića! Najpre je ubacio trojku, a potom i koš pod faulom uz realizovano dodatno slobodno bacanje. 

Kraj prvog poluvremena - Tvrd meč gledamo u Bolonji. Okončan je prvi deo igre poenima Danijela Heketa iz "floutera".

19. minut - Odlična odbrana Alena Smailagića na Toku Šengeliji kojem je sviran faul u napadu. Imaju crno-beli šansu i da povedu.

 

 

17. minut - Potpuno neverovatna odluka sudijske trojke koja je udarac Avudu Abasa po licu Frenka Kaminskog okarakterisala kao običan faul?!

16. minut - Trojka Tornikea Šengelije je bila okidač treneru Obradoviću da zatraži i drugi tajm-aut u prvom poluvremenu.

15. minut - Drže se crno-beli. Egal je u Bolonji gde domaćin ne uspeva da se odlepi.

14. minut - Fantastične dve odbrane Partizana! Prvo je Pi Džej Doužer ukrao maltene živu loptu, a potom Virtus nije uspeo za 24 sekunde da uputi šut ka košu crno-belih.

12. minut - Jako čvrsto se igra. Nije za sada lepa utakmica pošto obe ekipe daju sve od sebe u odbrani da zaustave protivnika.

11. minut - Velika borba u Bolonji. Za sada nijedna ekipa ne uspeva da se odlepi rezultatski.

Kraj prve četvrtine - Šteta za Partizan koji se nije nagradio. Džejms Naneli je pogodio trojku da bi Ife Lundberg na 0,9 pre kraja izvukao faul i koš od Bruna Kabokla. Na sreću, nije ubacio dodatan penal.

8. minut - U seriji od 7:2 su igrači Virtusa pa je Obradović pozvao minut odmora. 

Kevin Panter EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

 

7. minut - Kakav pogodak Kevina Pantera! Kapiten Partizana je fantastično pogodio u padu sa zvukom sirene i van balansa.

5. minut - Vezao je dve trojke Aleksa Avramović! Nažalost, Belineli je već u narednom napadu uzvratio istom merom...

4. minut - Dobro je Partizan otvorio utakmicu. Previše prostora je dobio Aleksa Avramović koji je pogodio trojku!

3. minut - Videla se i prva slabost Kaminskog - odbrana. Pogodio je Danijel Heket trojku preko američkog centra.

2. minut - Odlično je u utakmicu ušao Smit koji je pogodio iz prodora. Veliki broj izgubljenih lopti Virtusa što je dobro za crno-bele.

1. minut - Partizan je dobro krenuo, pogodio je Džejlin Smit za dva poena uz zvuk sirene, a zanimljivo je da se trener Obradović odlučio na izmenu posle manje od minuta pošto je Kaminski zamenio Kabokla.

 

 

20.25 - Partizan je trenutno na 11. mestu na tabeli Evrolige sa učinkom od po 12 pobeda i poraza, dok je Virtus sa 15 pobeda i devet poraza. 

20.15 - Crno-beli će pokušati da stignu do 13. pobede u Evroligi, izvade fleke posle poraza od Monaka u istoimenoj Kneževini i tako uhvate priključak za plej-in ili plej-of.

20.05 - Duel je najavio i trener Partizana Željko Obradović, a više o tome OVDE.

19.55 - Trener Bolonje Luka Banki je ishvalio Partizan, a više o tome OVDE.

19.45 - Ono što je sigurno je da će crno-beli na utakmici nastupiti bez Uroša Trifunovića kojem je pozlilo na letu do Bolonje.

19.35 - Ogroman broj navijača Partizana je doputovao na ovo gostovanje i očekuje se da crno-beli imaju podršku kao da maltene igraju na domaćem terenu.

19.30 - Poštovani čitaoci, dobro došli u naš blog uživo gde ćemo pratiti prenos utakmice između Partizana i Virtusa u Bolonji. Potrudićemo se da vam donesemo sve detalje sa meča.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading