GDE GLEDATI GRUZIJA - SRBIJA? Orlovi na novom velikom testu, a prenos će moći da prati cela nacija

10:20 | 26-02-2024

Košarka 0

Pešićeva ekipa će imati novi težak zadatak...

Detalj sa meča Srbija - Finska
FIBA

Uoči drugog meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija Srbije je u Tbilisiju gde će se sastati sa Gruzijom u ponedeljak od 18 časova.

Nakon uspešnog starta protiv Finske u Beogradu, Ognjen Dobrić je uspeo da se oporavi i pridruži očekivanih 12 igrača koji će biti prijavljeni za utakmicu.

Jutarnji šuterski trening ekipe u Tbilisiju protekao je po planu, a ako sve bude išlo kako se očekuje, Dobrić će biti deo postave zajedno sa Aleksom Avramovićem, Balšom Кoprivicom, Vanjom Marinkovićem, Dejanom Davidovcem, Dušanom Beslaćem, Dušanom Ristićem, Lukom Mitrovićem, Markom Gudurićem, Nikolom Đurišićem, Ognjenom Jaramazom i Filipom Petruševim.

Detalj sa meča Srbija - Finska FIBA
 

MILAN MAČVAN ZA SPORT ALO: Očekujem da za OI svi budu voljni da pomognu, Partizan i Zvezda mogu do uspeha u EL

Utakmicu možete pratiti na RTS 1 od 18.00 časova.

Selektor "orlova", Svetislav Pešić, izneo je svoja očekivanja pred ovaj duel.

- Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzijom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading