NEMA KRAJA IZNENAĐENJIMA Estonija šokirala Geidraitisa, Makedonci uništili četvrtu selekciju Evrope

21:04 | 26-02-2024

Košarka 0

Puno iznenađenja i u večerašnjim utakmicama u kvalifikacijama za Evrobasket.

košarkaška reprezentacija Estonije
FIBA

Doneo nam je ovaj prvi FIBA prozor u kvalifikacijama za Evrobasket brojna iznenađenja. Čak dva su viđena i danas. Idemo redom.

Estonija je na domaćem terenu šokirala Litvaniju za koju je igrao košarkaš Crvene zvezde Rokas Geidraitis - 65:59.

Uspeli su Estonci da renomiranog rivala, nakrcanog igračima iz Evrolige, spuste na tek 39 odsto šuta iz igre. Pritome su im uhvatili i 15 skokova u napadu što i dovodi do pobede.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Janari Joesar sa 18 poena, dok je dabl-dabl upisao igrač Baskonije Majk Kocar sa 11 poena i 13 skokova.

 

 

Kod Litvanije je Edgaras Ulanovas ubacio 16 poena, Tomas Dimša je stao na 14, dok je Rokas Geidraitis dodao tek tri (1/5 šut iz igre).

Severna Makedonija je prosto uništila zvanično četvrtu selekciju sa prošlog Evrobasketa - Poljsku rezultatom 96:71.

Maestralno je igrom naših južnih komšija dirigovao Nenad Dimitrijević sa 32 poena i po osam skokova i asistencija! Ogromnu pomoć je imao u naturalizovanom Itanu Hapu koji je na 19 poena dodao i 11 skokova.

 

 

Pokazalo se da Poljska ne može bez Mateuša Ponitke kojeg je povukao Partizan. Tako je Mihal Mihalak ubacio 20 poena, dok je Mihal Sokolovski stao na 15.

U grupi gde je i Srbija, Finska je uspela da nadoknadi minus od 16 poena, preokrene i nadigra Dansku sa 89:85.

Tako sada obe selekcije imaju učinak od po jedne pobede i poraza, dok je u najtežem položaju Gruzija našeg Aleksandra Džikića sa dva poraza iz uvodna dva kola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading