PRIČA NA DUGAČKOM ŠTAPU, ALI DA - MOGUĆE JE Dante Egzum i Partizan ponovo zajedno?

09:31 | 12-05-2024

Košarka 0

Australijanac bi na leto mogao da se vrati u Beograd.

Dante Egzum
AP/ Dallas Mavericks

Otišao je Dante Egzum prošlog leta iz Partizana, a ovog bi već mogao da se vrati. Jeste da je priča na dugačkom štapu, ali je teoretski - itekako moguća.

Naime, kada je Australijanac otišao u Dalas prošlog leta potpisao je dvogodišnji ugovor od čega mu je garantovana samo prva godina.

Tokom saradnje sa Maveriksima, Egzum će zaraditi 3.000.000 evra. U drugoj godini ugovora je predviđeno da inkasira 3.150.000 dolara.

Međutim, tu je kvaka. Dalas ima pravo da otpusti 28-godišnjeg plejmejkera u periodu od 28. do 30. juna, odmah posle NBA drafta.

Ukoliko se Maveriksi odluče na takav potez, Egzum postaje slobodan igrač, a onih 3.150.000 dolara postaje negarantovano i ne bi opterećivalo seleri-kep tima iz Teksasa.

E sada, postavlja se pitanje koliko je takav scenario realan? I da i ne. Naime, Egzum je tokom sezone u dresu Dalasa prosečno na parketu provodio gotovo 20 minuta.

Za čoveka koji se posle godina lutanja vratio u NBA ligu - i više nego solidno. Istina, u plej-ofu mu je minutaža drastično opala pa je na tek 8,2 minuta u doigravanju.

eksum Marko Metlaš/Alo
 

Shodno tome mu je i učinak daleko slabiji. To pokazuje da trener Džejson Kid baš i nema poverenja u Australijanca u ključnim utakmicama.

Umnogome će ostanak Egzuma zavisiti od izbora Dalasa na predstojećem draftu, kao i koncepcije tima kakvu je Kid zamislio.

Naravno, sve i da dalas otpusti 28-godišnjaka, izvesno je da bi on najpre tražio opciju u NBA ligi za nastavak karijere.

Međutim, ukoliko je ne pronađe usledio bi, najverovatnije, povratak u Evropu i tu u priču uskače - Partizan.

Zapravo, to je rekao sam Egzum.

-  I dalje mi tako povremeno padaju na pamet neke scene tokom sezone koje sam doživeo u Partizanu. Bio je to period koji se neće zaboraviti. Već sam pričao sa saigračima u Dalasu, rekao sam im da je to iskustvo koje svaki košarkaš mora da doživi, ambijent koji stvore navijači Partizana je nezamisliv. Ta strast u Evropi, borba na terenu, drugarstvo koje je stvoreno, generalno neverovatna konekcija sa klubom. Sve je bilo kao san.  Evo već sada odmah da kažem, ako se nekada budem vraćao u Evropu, Partizan je prva opcija, a verovatno i jedina! - istakao je Australijanac za Mozzart sport.

Dakle, mnogo je "ako" u ovoj jednačini, ali bi nekim neverovatnim spletom okolnosti putevi Egzuma i Partizana mogli da se ukrste ponovo ovog leta.

Na, bez ikakve dileme, radost mnogih navijača crno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading