MIJAILOVIĆ: Zastupaću stav da Partizan i Zvezda dobiju najviše para od Dubaija

19:36 | 05-03-2024

Košarka 0

Prvi čovek crno-belih pozvao na ujedinjenje naša dva najveća kluba.

ata
ATA Images

Jako interesantno je bilo na Biznis forumu na Kopaoniku. Pisali smo vam već o tome šta su govorili predsednici Crvene zvezde i Partizana, a Ostoja Mijailović je još jednom dobio reč.

Govorio je ovoga puta predsednik Partizana o TV pravima i prihodima, uz napomenu da će se boriti da Zvezda i njegov klub prihoduju više novca.

- Sa druge strane je tema TV prava, Partizan i Zvezda igraju Evrolige i imaćemo 1.000.000 navijača u Areni, kupićemo karte, plaćen porez, bili u hotelu, Partizan je imao 397.000.000 imao putem društvenih mreža, TV-a, a da za TV prava nije dobio ništa. Jer ako ne osvojite ABA ligu, vi plaćate 500.000 evra da učestvujete u Evroligi, a onda ako osvojite ABA ligu, onda zaradite toliko. A recimo u Grčkoj podele 10 miliona od TV prava, a mi smo bili drugi u Evropi najgledaniji i nismo dobili. Treba da se dogovorimo Zvezda i mi, da nađemo izvore finansiranje, a ne da se svađamo ko od koga dobija novac. Drugo pitanje je to da imamo skupštinu ABA lige, piše se o Dubaiju, Dubai da bi igrao Evorligu, njima treba neka liga da podignu, pitali su mnoge, nisu hteli da prime, nisam protiv Dubaija, ja sam za, ali drugo pitanje na stolu.

Upravo ulaskom Dubaija u ABA ligu, Mijailović vidi šansu da crveno i crno-beli dodatno zarade.

- Kad su razgovarali sa Evroligom, oni su rekli da organizacija želi novac i da drugi klubovi koji su vlasnici takmičenja da uđe novac u njih. Ja ću zastupati taj interes da Zvezda i Partizan koji su podigli ABA ligu, treba da uzmu najviše novca od ulaska Dubaija u ABA ligu. Mi smo učinili popularnom, zato je njima zanimljivo. Tu ne smemo da se svađamo, treba da dođemo do zajedničkjog finansiranja, da li će uzeti više ili manje, mi se nećemo nikad dogovoriti, to je pitanje gde se nećemo dogovoriti, da bi bilo održivo, nije ovo klub Ostoje Mijailovića, ovo je klub miliona ljuda. Kod nas u proseku 20 odsto dođe iz inostranstva, naše utakmice su postali svetski poznati eventi, dolaze nam pozante face, ljudi, mi možemo da nađemo sponzorstva da dođemo, veza je sve, moraju da postoje ovakve diskusije.

Ostoja Mijailović ATA Images
 

 

Dotakao se Mijailović i situacije u fudbalskom klubu za koju je u više navrata upozoravao da je loša.

- Imamo situaciju u FK Partizan gde ne možete tenkovima da isterate upravu, da nijedan navijač nije za njih, da ne žele da idu na utakmice, da niko ne kupuje karte, ali da dolazite u situaciju gde Skupština jednoglasno obnavlja mandat jednom Upravnom odboru. Što znači da je Skupština ta koju nije odabrao Upravni odbor, nego oni biraju Skupštinu, što je apsurd.

Smatra predsednik Partizana i da bi klubovi trebali da smanje zavisnost od države kada je u pitanje finansiranje.

- Mi moramo da se vratimo korak unazad, da vidimo kako se biraju Skupštine, pa da oni biraju prave predsednike i prave ljude koji upravljaju klubovima i da uvedemo banokvnu garanciju. A ne kad je problem zoveš državu, da ti država pomogne, uvek će drugi, a ne ti. To je prvo pitanje, pre nego što pređemo na privatizaciju, da znamo kako se biraju Skupštine, a kako ljudi koji nemaju podršku sami sebe biraju. To nije normalno, o tome moramo da pričamo otvoreno - zaključio je Mijailović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading