ZVEZDA NIJE DOZVOLILA DA JOJ SE CRVENE OBRAZI Furiozni crveno-beli na krilima Nedovića srušili Virtus

21:02 | 22-03-2024

Košarka 0

Zvezda u sjajnoj atmosferi srušila Virtus u Areni.

KK Crvena zvezda
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Nema Crvena zvezda više nikakav takmičarski motiv u Evroligi, šanse za plej-in su izgubljene, ali nije dozvolila da joj se crvene obrazi. Da je neko optuži da igra "sa pola gasa". Ne. Zvezda je osvetlila obraz i zasluženo nadigrala Virtus - 94:79!

Ni na ovoj utakmici trener Sferopulos nije mogao da računa na Lazića, Topića i Jaga dos Santosa koji je dobio velike ovacije domaće publike kada je zauzeo mesto kraj klupe Zvezde.

Loše je Zvezda otvorila utakmicu. Brzo je dozvolila protivniku seriju od 5:0. Jasan je bio plan trenera Bankija. Da sa niskog posta preko Šengelije muči Dalibora Ilića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

I ruku na srce, u većini prvog poluvremena je to gostima i polazilo za rukom. Ipak, Zvezda se ekpsresno vratila. Serijom 4:0 je stigla do egala.

Igralo se maltene kao na klackalici tokom čitavog prvog poluvremena. Istina je da se Virtus na kratko odlepio na plus pet, ali Zvezda se nije dala.

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

Naprotiv. Pred sam kraj prvog dela igre su Majk Tobi i Miloš Teodosić bacili Arenu u trans. Najpre naturalizovani Slovenac pogođenom trojkom, a onda i iskusni plej ukradenom loptom i trojkom uz zvuk sirene.

Iako je u pojedinim trenucima škripala igra Zvezde, imao je domaćin sasvim solidnih 48:42 na velikom odmoru.

Odlično je Zvezda počela treću četvrtinu. Jako dobrim napadačkim rešenjima i pre svega na krilima Nemanje Nedovića brzo stekla dvocifrenu prednost (59:49).

Međutim, kako je brzo bila stečena, tako je i izgubljena. Napravio je Virtus seriju 12:2, iskoristio to što je Nedović posle 15 ubačenih poena otišao na klupu na odmor.

Ipak, po povratku ekslpozivnog beka je proigrala i Zvezda. Upravo je Nemanja sa čak 14. poenom u četvrtini, izrežirao novu seriju od 11:0 i doneo crveno-belima plus devet pred poslednju deonicu (74:65).

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

Održavala je Zvezda prednost. Sjajno je igrala pre svega u odbrani i smirenom i jako zrelom partijom, jednom od najboljih ove sezone u Evroligi, stigla do nove pobede koja suštinski nema nikakav značaj.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Nemanja Nedović sa 25 poena i sedam asistencija i sjajni Džoel Bolomboj koji je dodao 15.

Kod Virtusa su se istakli Toko Šengelija sa 25, Ife Lundberg sa 15 i Marko Belineli sa 14. Ujedno su to bili jedini dvocifreni kod italijanskog tima.

Crvena zvezda - Virtus 94:79

Sudije: Emin Mogulkoč (Turska), Karlos Kortes (Španija), Saulis Racis (Litvanija).

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić 11, Hanga 3, Davidovac 11, Mitrović 10, Tobi 7, Bolomboj 15, Ilić 5, Nedović 25, Gedraitis 7.

Virtus: Lundberg 15, Belineli 14, Pajola 5, Dobrić 2, Lomaš 3, Šengelija 25, Miki 8, Polonara, Danston 2, Abas 5.

Četvrta četvrtina: 

Kraj utakmice!

10. minut - Sve je rešeno u Areni, stiže Zvezda do nove pobede u Evroligi.

9. minut - Fantastična asistencija Teodosića koja je naterala publiku u Areni da mu skandira, a Bankija da traži tajm-aut.

 

 

7. minut - Nije ostalo puno do kraja utakmice. Dobro izgleda Zvezda i sve je bliža pobedi na ovoj utakmici.

6. minut - Jako dobar potez Džoela Bolomboja koji je pogodio pod faulom. Pride je iznudio i četvrtu ličnu grešku ubedljivo najboljeg igrača Virtusa večeras - Toka Šengelije.

5. minut - Stao je napad crveno-belih. Nema Teodosića i Nedovića na parketu u ovim trenucima, pa je to donekle i očekivano.

3. minut - Malo konfuzije na parketu Arene. Nekoliko rampi, promašenih šuteva, izgubljenih lopti...

2. minut - Zaista granitna odbrana Zvezde. Začinio je sve to prodorom i poenima Davidovac.

1. minut - Zanimljivo je da nijedna ekipa nije uspela da poentira na otvaranju poslednje deonice.

 

 

Treća četvrtina:

Kraj treće četvrtine - Šteta što Teodosić nije uspeo da pogodi trojku za kraj ove deonice. Sve u svemu - odlična igra domaćina i odličan rezultat pred poslednjih 10 minuta.

10. minut - Sjajna je atmosfera u Areni iako nije puna. Nedović je bacio publiku u trans novom trojkom za seriju 11:0!

9. minut - Dobro igra Zvezda u odbrani. Imaju domaći rešenja na sve minijature trenera Bankija koji je morao da reaguje tajm-autom.

7. minut - Kako važna trojka Teodosića. Prekinuo je seriju gostiju od 12:2. 

6. minut - U seriji je ekipa Virtusa. Spustila je značajno razliku. Nije domaći tim uspeo da duže održi solidnu prednost koju je imao.

5. minut - Odlična igra Nemanje Nedovića koji pleše parketom Arene. Već je stigao do 15 poena.

4. minut - Opet su sudije malo zakuvale stvari na parketu tako što su očigledan faul nad Nedovićem pri šutu okarakterisale kao onaj na zemlji. Tek posle čelendža Sferopulosa je doneta ispravna odluka.

 

 

3. minut - Dobra igra Zvezde je i nagrađena. Prva dvocifrena prednost za domaćina posle pogođenog floutera Nedovića.

2. minut - Čelendž je zatražio trener Sferopulos ispod koša domaćeg tima posle izbijene lopte Brajanta Danstona.

1. minut - Startovalo je drugo poluvreme sa malo sreće. Užasan napad Zvezde je rešio Bolomboj tako što je izvukao faul iz kojeg je kasnije lako poentirao Davidovac.

Druga četvrtina:

Kraj prvog poluvremena - Arena je u transu! Zvezda je za samo pola minuta postigla šest poena zahvaljujući trojkama Tobija i Teodosića iz ukradene lopte!

10. minut - Serija tajm-auta. Čak četiri smo videli u isto toliko minuta. Veliko taktičko nadmudrivanje oba trenera.

 

 

9. minut - Šteta što Zvezda nije više koristila činjenicu da je ekipa Virtusa u bonusu. Izvukao je Gedraitis dva slobodna bacanja.

8. minut - Popustila je odbrana Zvezde u dva navrata. Posebno je bio kontroverzan prvi kada je dosuđen faul Iliću. U svakom slučaju, sada je Sferopulos zvao minut odmora.

6. minut - Sjajna akcija koja je rešena iz kontre poenima Majka Tobija na asistenciju Rokasa Gedraitisa.

4. minut - Loš ritam u napadu crveno-belih. Kada je Teodosić na klupi, protok lopte je dosta slabiji i gosti to koriste. 

3. minut - Malo se odlepila ekipa Virtusa. Pre svega zbog nešto slabije odbrane domaćina.

2. minut - Greška u odbrani Nemanje Nedovića koju je kaznio Lomaš otvorenom trojkom.  

 

 

1. minut - Fantastičan pas Miloša Teodosića i lako polaganje Luke Mitrovića pokreće poene na startu druge deonice. 

Kraj prve četvrtine - Dobra odbrana Zvezde u poslednjem napadu. Dosta solidna igra Sferopulosove čete koja ima i više nego aktivan rezultat. 

9. minut - Ima dosta problema domaći sastav da se izbori sa ofanzivnim skokom Virtusa koji održava rezultat zahvaljujući njemu.

8. minut - Utisak je da je Zvezda bila oštećena i kod napada Davidovca nad kojim je napravljen faul. Potom je reprezentativac Srbije načinio grešku pošto je izbio loptu koja je išla ka Bolomboju za lako zakucavanje.

6. minut - Propustile su sudije da sviraju i korake Šengeliji u napadu. Koristi Gruzin to što ga čuva slabiji Ilić.

5. minut - Vrlo kontroverzna sudijska odluka da se ne dosude, utisak je, čak dva faula nad Hangom. Profitirao je Belineli trojkom iz tranzicije, dok je na drugoj strani uzvratio Ilić.

 

 

4. minut - Ekspresan odgovor domaćina. Posebno je trojka Davidovca doprinela tome.

3. minut - Evo serije Zvezde od 4:0. Posebno je atraktivan bio pas Hange za Nedovića koji je rešio zicer situaciju.

2. minut - Pogodio je Virtus trojku iz prvog napada preko Marka Belinelija, dok je Adam Hanga promašio oba slobodna bacanja, da bi potom Bolomboj napravio korake.

1. minut - Počela je utakmica pred polu-praznom Arenom, trener Sferopulos je odlučio da utakmicu počne sa Nedovićem, Hangom, Davidovcem, Ilićem i Bolombojem. 

18.50 - Uz saigrače je i Jago dos Santos koji neće igrati večeras, pošto je u fazi oporavka od nedavne operacije.

 

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1771224190965735528?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1771222057969131977%7Ctwgr%5E3a647006db8e3114c0c2396ad2b31c381910d5e6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportskacentrala.com%2F2024%2F03%2F22%2Fbodri-crveno-bele-jago-uz-tim-protiv-virtusa-video%2F

 

18.40 - Zanimljiva informacija se pojavila u toku današnjeg dana, a to je da Zvezda planira da gradi novu halu. Više o tome - OVDE.

18.30 - Pred utakmicu je govorio i Ognjen Dobrić koji je istakao da su mu crveno-beli ostali u srcu. Više o tome - OVDE

18.20 - U prvom okršaju ovih ekipa krajem oktobra, Virtus je slavio u Bolonji sa 85:79.

18.10 - Zvezda će i večeras biti lišena pomoći kapitena Branka Lazića koji je počeo da trenira sa ekipom, ali nije još uvek spreman da zaigra.

18.00 - Trener crveno-belih je najavio duel sa Virtusom, a više o tome - OVDE

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading