HAOS U DENVERU Nastavlja se saga koja traje dugo - navijači protestuju

10:10 | 28-03-2024

Košarka 0

Navijačici Denver Nagetsa, Viki Rej, zabranjen je ulazak u halu dok je ovaj NBA tim domaćin!

Jokić
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Viki, koja sada ima 72 godine, već 32 godine kupuje sezonske karte, zadržavajući ista četiri sedišta u Bol areni u Denveru već 25 godina, otkako je arena otvorena. Za ta četiri mesta godišnje izdvaja 20.000 evra.

Njena dugogodišnja lojalnost postala je simbol navijača Nagetsa. Tokom tog perioda, propustila je samo sedam utakmica u sezonama kada nije bilo pandemije.

Problem je nastao jer je Viki imala najpoželjnije mesto u Bol areni, u prvom redu odmah pored tunela kroz koji prolaze igrači. Na svakoj utakmici pozdravljala je igrače, grlila ih, kao i sudije, čak im je donosila slatkiše i delila ih.

Međutim, situacija se promenila početkom ove sezone. Prvo je obaveštena od strane kluba da joj neće biti dozvoljeno da uđe mnogo ranije pre utakmice, niti da ostane dugo posle utakmice kako bi pozdravila igrače.

MOKA OPLEO PO JOKIĆU Legenda udarila jako: Toliko odsustvo patriotizma nije za ljude

Denver AP Photo/Rick Bowmer
 

Početkom februara, obezbeđenje joj je stavilo na teret da je na jednoj utakmici napala sudiju, kao i da je pokušala da udari jednog od igrača. Sredinom tog meseca, pozvana je i obaveštena da joj je zabranjen ulazak u halu.

Vlasnik Denvera, Sten Kronke, odbio je da se o ovom problemu emituje emisija na njegovoj sportskoj televiziji i da se čuje glas Viki Rej. Međutim, Džim Mulvihil, direktor marketinga i komunikacija, naknadno se oglasio objašnjavajući da je navijačici zabranjen ulazak jer je "kršila NBA kodeks ponašanja".

Rej je preko svog advokata zahtevala dostavljanje snimaka sa utakmica kako bi dokazala svoju nevinost u navodnim incidentima. Međutim, do tih dokaza nije došlo.

Njen advokat, kao i brojni navijači na društvenim mrežama, veruju da iza cele situacije stoji sumnjiv plan Denvera da proda njena četiri mesta po daleko većoj ceni.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading