MOŽDA ĆE BITI, ALI JOŠ NIJE NAJBOLJI Kukoč iznenadio izjavom, pa obrazložio zašto Jokić još uvek nije na prvom mestu

16:26 | 30-03-2024

Košarka 0

Legendarni hrvatski i NBA as dao izjavu koja će sigurno izazvati polemike

Toni Kukoč
EPA/TANNEN MAURY

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč smatra da Nikola Jokić još nije najbolji NBA košarkaš sa ovih prostora. U intervjuu za "Sportski žurnal", on je rekao izjavu koja je izazvala polemike:

- Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojom visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa, zna kako je i on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru - rekao je Kukoč.

"MOGAO SAM DA BUDEM IGRAČ PARTIZANA" Kukoč otkrio NEVEROVATNU priču: Zaključali smo se u sobi

Toni Kukoč verovatno je najveći šampion Ex-Yu košarke, a verovatno i čitavog kontinenta. Sa Jugoplastikom je čak tri puta bio prvak Evrope, a potom je sa Čikago Bulsima kraj Majkla Džordana i Skotija Pipena osvojio tri titule u NBA ligi.

Sa druge strane, Nikola Jokić već je uspeo da osvoji priznanje za najboljeg košarkaša NBA lige u dva navrata, a uz to je i aktuelni šampion - i to kao ključni igrač svog tima. Vlade Divac takođe je bio NBA legenda u svoje vreme, učesnik velikog NBA finala u dresu Los Anđeles Lejkersa, a potom i Ol-star centar u periodu u kojem je igrao za Sakramento Kingse. Dino Rađa za razliku od njega nije ostavio tako dubok trag u Americi, gde je četiri godine igrao za Boston Seltikse (1993-97), pa se vratio u Evropu i zaigrao za Panatinaikos, Zadar, Olimpijakos...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading