PAO BRUTALNO UDARIO NA MAKABI I EVROLIGU Sramotno, ovo nije fer za košarku

15:40 | 24-04-2024

Košarka 0

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su na svom parketu u prvom meču četvrtfinale serije Evrolige od ekipe Makabija rezultatom 91:87, a nakon nezadovoljstva trenera Ergina Atamana, sada je i klub izašao u javnost sa zvaničnim saopštenjem

Ergin Ataman
EPA-EFE/L. Rico

Košarkaši Makabija napravili su veliko iznenađenje u Atini, pošto su u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige pobedili Panatinaikos rezultatom 91:87. 

Makabi je napravio veliki preokret i uspeo da sruši favorizovani Panatinaikos. 

Tako smo odmah dobili iznenađenje na startu plej-ofa, a Ataman je posle utakmice bio vodno iznerviran.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Sramotno, ovo nije fer za košarku. Dva puta je Vejd BOldvin dobio tri slobodna bacanja pri šutu za tri poena. Ne razumem. Dali su mu šest poena u takvoj situaciji. Bilo kako bilo, nismo igrali dobro, promašili smo mnogo šuteva, izgubili loptu u ključnom poslednjem posedu, gubimo 1-0, ali pobedićemo u ovom seriji - rekao je trener grčkog kluba na konferenciji za medije. 

ŠOKANTAN PREOKRET Ozbiljna pobuna u Evroligi, OVO niko nije očekivao

Ataman je dodao da ako ne ode na F4, da će napustiti Panatinaikos. 

Sada se oglasio i klub zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- Nažalost, još jednom smo, došavši do najkritičnije tačke u sezoni u Evroligi i uloživši veliki napor da se Panatinaikos vrati na najviše stepenice, bili svedoci "grube operacije" preuzete iz sećanja na "masakre" koje smo pretrpeli.

Ne želimo da verujemo da tragične stvari koje se dešavaju širom sveta koje nas sve rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu uticati na profesionalnu košarku.

Nažalost, međutim, jučerašnje očigledne greške ne dozvoljavaju nam da pronađemo neki drugi razlog.

Sportsko polje nikada ne bi trebalo koristiti za zarastanje rana i situacija kroz koje ljudi prolaze i da se košarka uvek drži podalje od svega ovoga.

Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine već i istorijski, koliko voli košarku i radi, sa jednom mišlju – da se unapredi sport.

Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda i duže od nekih država. Na kraju pokažite dužno poštovanje i prestanite da potcenjujete proizvod - piše u saopštenju KK Panatinaikos. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading