TUGA ZAVILA REGION Preminuo "kralj rukometa"

15:45 | 04-05-2024

Košarka 0

Tužne vesti stižu iz Hrvatske.

Lopta
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Nažalost, pamtiće se u rukometnom svetu ovaj 4. maj. Ne po dobrom. Stigle su informacije iz Hrvatske da je preminuo Vatomir Srhoj zvani Šugi.

Radi se o nekome ko je ostao sinonim za rukomet na ovim prostorima, a tokom karijere je igrao u prvoj i drugoj ligi Jugoslavije, nosio je dres Splita, Zagreba, Trogira i Adriahema, dok je kao trener bio i daleko uspešniji.

Puno uspeha je napravio u ženskom rukometu, gde je vodio nekolicinu klubova poput Splita, Dalme, Split Kaltenberga, i to u periodu kada je ovaj sport bio na vrhuncu u Dalmaciji, te su za njegove utakmice svi tražili kratu viška.

Najveći uspeh je ostvario sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, kada je bio prvak Jugoslavije 1986. godine, a igrao je i finale Lige šampiona.

Takođe, radio je i kao selektor Jugoslavije, s kojom je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 1990. godine, dok je bio i šampion Mediterana godinu dana kasnije u Grčkoj. Potom je sa Hrvatskom uspeo takođe da osvoji Mediteranske igre u Francuskoj 1993. godine, te u Italiji 1997. godine.

Legendarni Šugi je preminuo u 76. godini života, a mnogi će ga pamtiti po nadimku "kralj rukometa".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading