PODRGREVA SE ATMOSFERA PRED DERBI, ZVEZDA SE OGLASILA: Ne možemo da garantujemo bezbednost sudijama u finalu ABA lige!

15:48 | 13-05-2024

Košarka 1

Crveno-beli ponovo reagovali pred finale ABA lige.

KK Crvena zvezda
Foto: ATA Images

Reagovao je danas predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović apelom navijačima da se ponašaju fer i sportski, ali ponovo su se crveno-beli oglasili pred početak finala ABA lige.

Ovoga puta je poslat dopis na adresu menadžmenta ABA lige koji prenosimo u celosti i u koji je Sport klub imao uvid:

- Gospodine Dožai (komesar suđenja ABA lige, prim.aut.),

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Vaš dopis u vidu nekakvih odgovora na naše pitanja i konstatacije koje smo postavljali prethodnih dana u dopisima, navodeći brojne greške, nelogičnosti, neregularnosti, tražeći samo jedno (regularne) uslove da organizujemo i igramo finale ABA lige, promašio je suštinu i nije dao odgovor na makar jedno od ključnih pitanja koje smo postavili. Tri sezone slušamo od Vas iste priče, a situacija u ABA ligi je sve gora po pitanju regularnosti!

Što znači da, ili ne shvatate šta se događa, i trenutak koji je kritičan za ABA ligu, ili to radite smišljeno, ali ne za dobrobit lige. U vašem više nego opširnom dopisu nema konkretnog odgovora ni na jedno pitanje koje smo postavili. I Vi to dobro znate, ali uporno pokušavate da manipulišete. Sramno je da vi tražite zaštitu od sportskog direktora Milije Vojinovića, a da Vas podsetimo, to ste radili i prošle godine kada ste bili pritisnuti istinom i činjenicama.

Jasno nam je zašto vas ne interesuje Kamnikar i Opatija; lažete da Vam je Milorad Milojković rekao da zahtev za delegiranjem slovenačkih sudija u KRK nije istinit (u prilogu Vam dajemo pisanu izjavu gospodina Milojkovića). Navodno niste upoznati oko slučaja sudije Nedovića, kao ni oko Damira Javora, kao što godinama niste bili upoznati oko iživljavanja sada već dokazanog lopova Mateja Boltauzera (prilog krivične prijave i uplatnica). Pričate priču o utakmici Partizan - Igokea, gde priznajete grešku, a onda to kompenzujete "usporenim ritmom u delegiranju", šta oštećeni klub ima od toga?

Da li su "merodavni propisi" ABA lige u slučaju Mateja Boltauzera i iznad zakona država? Nas ne interesuju Vaša usmena telefonska obećanja, jer vi kršite i pisana! Što se tiče priče oko Zorana Savića, upravo ova dva čoveka iz nekadašnje Jugoplastike koje ste pomenuli u vašem dopisu, imaju vrlo "interesantno" mišljenje o vama.

ata ATA Images
 

Priznali ste da su napravljene greške u trećoj utakmici polufinala, ali po sistemu "malo njima, malo drugima" što bi se moglo nazvati - licemerje.

Žalosno je da na ovakav način odgovarate klubu kakav je KK Crvena zvezda, koji očigledno ne poštujete, i to pokazujete nekoliko sezona unazad.

Sa žaljenjem konstatujemo da ste pomešali i uloge. Nismo mi VAŠ servis, NEGO STE VI NAŠ, i za to dobijate više nego lepu apanažu u vidu plate koju vam obezbeđuju klubovi ABA lige, da bi se pozivali na nekakav mobing! Ako i ima mobinga onda ga Vi i određene Vaše sudije činite prema klubovima. I to više nije mobing nego "silovanje" iz sezone u sezonu!

Sramno je da naše apele, upozorenja i dopise da nam obezbedite ravnopravne uslove tako nazivate. I to samo zato što ne radite svoj posao. KK Crvena zvezda smatra da ste ovim izborom VI prvenstveno komesar za suđenje Srđan Dožai PREUZELI SVU ODGOVORNOST za sva dešavanja u prve dve utakmice, jer ste stali izborom iza sudija koje ste samo nekoliko sati pre toga javno prozvali da su napravili veliku grešku u utakmici broj tri polufinala koja je odigrana u petak, i praktično tom greškom odredili dalji tok, i konačno ishod te utakmice! Ovde nema "usporenog ritma delegiranja"?

Nama ne možete da prodajete fraze i dezinformacije. Pošto nam je Vaš dopis definitivno pokazao i da nas sve smatrate neozbiljnim ljudima kojima mislite da možete da "prodajete priče" uopštenim rečenicama bez konkretnih odgovora. KK Crvena zvezda će Vam konkretno skrenuti pažnju na moguće posledice (kojih možda niste svesni, ili jeste, ali sa ciljem da teret eventualnih problema i krivice prebacite na nas):

OTVORENO SMO ZABRINUTI da ste ovakvim izborom UNAPRED PRIPREMILI SCENARIO ZA PRAŽNJENJE HALE I NASILJE delegiranjem sudija koji pokazuju rečima i delima na terenu otvorenu netrpeljivost prema KK Crvena zvezda;

Pošto se ovde vidi jasna namera, i identičan scenario iz prethodnih godina, uključujući i identična saopštenja KK Partizan o garancijama za bezbednost i napuštanju hale, koji je KK Crvena zvezda organizacijom u nekoliko navrata izbegavao bez težih posledica i nereda, sada, ovom prilikom moramo i da Vas upoznamo sa pravnim i svim drugim posledicama koje Vas očekuju u slučaju da do toga dođe: Vi, na prvom mestu komesar za suđenje, pa i svi ostali kao predstavnici lige, bićete optuženi za izazivanje nereda na utakmici što predstavlja krivično delo po Krivičnom zakonu Republike Srbije na čijoj teritoriji se igra ovo finale.

Ukoliko KK Crvena zvezda ne dobije ravnopravan tretman kod sudija u predstojećem finalu koje ste delegirali bez ikakve kaznene politike za velike greške u polufinalu, za sva dešavanja u prve dve utakmice finala smatramo da ste PREUZELI SVU ODGOVORNOST ZA SUĐENJE U FINALU, ali i sve posledice.

KK Crvena zvezda Ivana Dergez/Cibona/ABA liga
 

Ko nama može da garantuje da će publika koju već godinama iritiraju te iste sudije greškama na štetu KK Crvena zvezda, mirno sedeti i gledati (opet) greške i opet od istih sudija, koje ste (opet) Vi delegirali? To se zove gospodine Dožai - namera!

Zato ako sudije budu "grešile" kao u petak, ili kao na utakmici Partizan - Crvena zvezda prošle sezone sa identičnim namerama i "slučajnim greškama" (targetiranje najboljih igrača ličnim greškama, isključivanja čak i u istom minutu utakmice od strane istog sudije…) KK Crvena zvezda NE MOŽE DA GARANTUJE bezbednost.

Tu bezbednost ugrozili ste im VI kao komesar koji ne radi svoj posao, i ABA liga, koju predstavljate, slučajno ili ne radeći za platu koju Vam obezbeđujemo MI klubovi ABA lige kako bi nam obezbedili uslove da se RAVNOPRAVNO i u regularnim uslovima takmičimo u ovoj ligi.

Pošto vidimo već kroz identičan "igrokaz" šta nam se sprema, ukoliko se bilo šta dogodi u prve dve utakmice finala, za to ćete biti i krivično gonjeni! - piše u dopisu koji je potpisao direktor KK Crvena zvezda Nemanja Vasiljević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
Milan

13.05.2024 16:21

Чоки је пролупо 100%. Његове претње су шизофрене. Дајте човеку да изабере тројицу судија по његовој мери и да се човек смири.