CEDEVITA OLIMPIJA SE NE ŠALI Bio na meti Zvezde, ali bivši trener Monaka i osvajač Evrokupa seda na klupu Slovenaca

08:20 | 21-05-2024

Košarka 0

Cedevita Olimpija pronašla zvučno trenersko ime za narednu sezonu.

KK Cedevita Olimpija

Katastrofalna sezona je iza košarkaša Cedevita Olimpije. U ABA ligi su ispali već u četvrtfinalu od Mege. U Evrokupu su bili najgora ekipa i žele da to drastično promene naredne sezone.

Otuda su već našli zvučno trenersko ime i prema pisanju Sport kluba to će biti - Zvezdan Mitrović!

Crnogorski stručnjak je u sezoni koja je maltene na izmaku predvodio turski Galatasaraj sa kojim je ispao u četvrtfinalu turskog prvenstva od Karšijake u majstorici. 

Kako ni on ni uprava kluba nisu bili zadovoljni rezultatima, uslediće razlaz dve strane, a Mitrović će sa Cedevita Olimpijom potpisati dvogodišnji ugovor.

Neće se Slovenci šaliti naredne sezone. U planu je da se budžet značajno poveća kako bi se rezultati i imidž kluba znatno popravili.

Zvezdan Mitrović EPA-EFE/ERDEM SAHIN
 

 

Otuda i Mitrović kao veoma zvučno ime. Pokušala je Cedevita Olimpija sa sličnim receptom i ove sezone kada je doveden Simone Pjaniđani (jako brzo napustio klub), ali je Italijan odavno "zvezda padalica".

Sa Mitrovićem bi to trebalo da izgleda daleko ozbiljne. Naročito zato što iz njega stoje i rezultati u ne tako davnoj prošlosti.

Uspeo je Crnogorac sa Monakom 2021. godine da osvoji Evrokup i tako uvede taj tim u Evroligu. Trenirao je i Asvel gde je takođe imao uspeha.

Upravo se posle Monaka dovodio jedno vreme u vezu sa klupom Crvene zvezde koja se tada odlučila ipak za Dejan Radonjića, a potom i Vladu Jovanovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading