BUM SA MALOG KALEMEGDANA Čović najavio mogući odlazak iz Zvezde, otkrio ko napušta klub i koliki je budžet

20:47 | 27-06-2024

Košarka 0

Prvi čovek Zvezde o brojnim temama.

Nebojša Čović
Foto: ATA Images

Završila je Crvena zvezda gro poslova u prelaznom roku kada je u pitanju formiranje tima. Govorio je o svemu tome Nebojša Čović uz jednu bitnu napomenu - nije siguran da će i naredne sezone ostati u klubu!

To je istakao u intervjuu za Meridian sport i podvukao da će konačnu odluku doneti do početka nove sezone.

- Već neko vreme razmišljam o povlačanju, pogotovo zbog zdravstvenog stanja. Nisam to uradio prošle sezone, jer nismo osvojili ABA ligu. Ove smo osvojili sve što je bilo realno. Do početka sezone ću doneti odluku da li nastavljam ili ne. Kao što vidite, klub normalno funkcioniše – usvojeni su finansijski izveštaji 2023. godinu. Usvojen je preliminarni budžet za sezonu 2024-2025.

Ono što je otkrio Čović je da klub sigurno napušta Adam Hanga dok je izvesno da će Dalibor Ilić i Stefan Lazarević negde na pozajmicu.

- Klub su napustili Tobi, Gilespi i Smart. Hanga odlazi, sa Ilićem i Lazarevićem imamo otvoren dogovor. Videćemo šta će biti, ge ćemo ih davati…. Oni su igrači pod ugovorom sa Zvezdom.

Adam Hanga KK Crvena zvezda
 

Kada je u pitanju budžet kluba za narednu sezonu, tu je bio vrlo transparentan.

- Budžet bruto će biti negde oko 20 miliona evra, ali 65 procenata te sume je za igrače i stručni štab – 12, 13 miliona. Ostalo su troškovi puotvanja, hoteli, mlađe kategorije, plate zaposlenih u klubu...

Najavio je Čović još dva moguća potpisa.

- Potpisaćemo Nikolu Šaranovića, koji će ostati još godinu dana u FMP-u. U pregovorima smo sa Đurišićem i želimo mu svu sreću večeras na draftu.

U zavisnosti od tih pregovora, Zvezda će dovesti još jednog ili dvojicu igrača (sa Đurišićem).

- Mogu da budu pozicije 4/5 i 2/3… U zaisnosti od Đurišića - zaključio je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading