PRODAJE SE EVROLIGA Evo koliko košta košarkaško elitno takmičenje

07:00 | 03-09-2024

Košarka 0

Elitno evropsko košarkaško klupsko takmičenje uskoro bi moglo da ima novog manjinskog vlasnika.

Evroliga

Evroliga je ovog leta naporno radila na razvijanju projekata za budućnost takmičenja i na sastancima u Barseloni postignut je dogovor koji će umnogome odlučiti sudbinu evropske košarke.

Njihov ugovor sa kompanijom IMG ističe na leto 2026. godine i do velike odluke je ostalo preko još dve pune sezone tako da svašta može da se dogodi.

Kako je već pisano, Evroliga traži brojne investitore i spremna je da proda deonice ECA i dobije novog manjinskog vlasnika koji bi morao da izdvoji 400 miliona evra za 40 odsto vlasništva u kompaniji.

Kako saznaje "Eurohoops" radi se o kompanijama "BC Partners" i "General Atlantic" koje su spremne da ovu transakciju izvrše.

Ovo ne bi moglo da bude odrađeno bez pristanka klubova sa A licencom, a to su:  Real Madrid, Barselona, Baskonija, Panatinaikos, Olimpijacks, Fenerbahče, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Makabi Tel Aviv, ASVEL, Bajern Minhen, Žalgiris Kaunas i CSKA Moskva.

Nove A licence će biti izdate na 15 godina, a biće i kratkoročnijih tzv. B licenci koje će imati uticaja na ovakve stvari što će dodatno odužiti proces bilo kakve promene vlasničke strukture.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading