BORIĆEMO SE ZA TOP 10 EVROLIGE Sferopulos zadovoljan rosterom, ali ne želi da diže euforiju

21:03 | 04-09-2024

Košarka 0

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da je klub napravio dobar tim koji će moći da se bori za Top 10 Evrolige.

Zvezda

On je to rekao na medija danu Evrolige koji je klub održao i istakao da je strategija da tim bude više atletski, a drugi parametar, da za svaku poziciju ima po tri igrača, kako bi se pokrile potencijalne povrede koje se pojavljuju tokom sezone. 

- Treći parametar je da imamo iskusne igrače, uz igrače iz prošle godine, koji su imali veliku ulogu, mahom uz domaće igrače, i uz novajlije koje smo dodali na ovu bazu, verujemo da smo napravili roster dovoljan da se bori na sva tri takmičenja koja smo osvojili, ali i u Evroligi da može da se takmiči i da se bori za Top 10 - izjavio je Sferopulos.

Grčki trener je rekao da ovogodišnji tim Zvezde ima veće iskustvo u Evroligi u odnosu na prošlogodišnji.

- Mislim da je najveća razlika u odnosu na prošlu godinu atleticizam, a drugo je iskustvo. Igrače koje smo doveli, atlete su i imaju iskustvo u Evroligi, takmičili su se tu nekoliko godina, igrali su plej-of, neki su igrali fajnal for, neki su osvajali Evroligu - poručio je trener Zvezde.

Sferopulos je konstatovao da ima dobar roster, kao i da je sada potrebno da se napravi dobra atmosfera između igrača kako bi mogli da funkcionišu zajedno.

- Imamo 16 igrača, imamo i Andreja Kostića, koji je mlad, mnogo ga volim. Imam više od tri igrača. Za mene roster je veoma dobar, pre svega ja sam ih izabrao, sada je stvar da moram da nađem hemiju i uloge, da svi funkcionišu zajedno, da novajlije i oni koji su bili ovde prošle godine, naprave jaku grupu da se bore uvek da pobede, bez obzira protiv koga igraju - dodao je Sferopulos.

Zvezdin trener je rekao da je Filip Petrušev neko koga bi voleo da vidi u timu, ali da je on još uvek košarkaš Olimpijakosa.

- Petrušev je igrač Olimpijakosa, nije u našim rukama šta ćemo da radimo. Naravno da bih voleo da ga imam, Srbin je, igra za reprezentaciju, igra sjajno, ko ga ne bi želeo. Ali on je igrač Olimpijakosa, moramo da poštujemo to. Na njima je odluka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading