SEĆANJE NA VELIKU LEGENDU Draženov tim pobedio Hrvatsku u memorijalnom meču u Zagrebu

23:03 | 05-09-2024

Košarka 0

Spektakl u Zagrebu...

ata

Tim Dražen ostvario je pobedu u Memorijalnoj utakmici "Dražen Petrović" u Areni Zagreb protiv selekcije Hrvatske pred preko 15.000 gledalaca rezultatom 110:107, a koji će naravno ostati u drugom planu, a u sećanju će ostati velike reči, emocije i suze u čast legendarnog košarkaša. 

Prodefilovali su terenom na samom meču fenomenalni igrači današnjice sa klupe vođeni Nevenom Spahijom i Željkom Obradovićem. Poigravali su se Bobi Marjanović, Vanja Marinković, Matijas Lesor, Andreas Obst, Mario Hezonja... Ovaj poslednji je uspeo da ubaci čak 36 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu Hrvatske.

Bilo kako bilo, ono što će se posebno pamtiti su emocije i suze, koje su posebno bile izražene onda kada je viđen veliki hologram sa likom Dražena Petrovića, koji se obratio svim prisutnima u dvorani.

Uz pesmu "Za ona dobra, dobra stara vremena" svih 15.000 ljudi je zaplakalo. Suze nisu krili ni Luka Dončić, ni njegovi bivši saigrači iz reprezentacije, ni Aco Petrović i porodica.

Ređale su se i velike reči koje su izneli Žarko Paspalj, Vlade Divac, predstavnici Real Madrida, Bruklin Netsa, Portland Trejl Blejzersa. Svi su imali samo pohvale na račun velikog Petrovića.

Ono što je najvažnije jeste da su svi ukazali na činjenicu da je i 30 godina kasnije on uspeo da ujedini čitav košarkaški svet u Zagrebu i da na jedno mesto dovede tolike legende i ispuni najveću dvoranu u Hrvatskoj.

I kako je i sam rekao Vlade Đurović, njegov lik treba da se pamti ne samo danas, nego i za 100, 200 godina, zauvek.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading