ŠUMAHEROVI U VELIKIM FINANSIJSKIM PROBLEMIMA Na Mihaelovo lečenje se troše desetine miliona evra, porodica prinuđena da sve rasprodaje

06:30 | 25-10-2024

Ostali sportovi 0

Lečenje legendarnog vozača Formule 1 je preskupo

Mihael Šumaher

Prošlo je skoro 11 godina od teške nesreće koju je doživeo čuveni vozač Formule 1 Mihael Šumaher. Nemac je stradao na skijanju na francuskim Alpima i od tada je zdravstveno stanje prava misterija za sve. 

Niko osim najuže porodice i nekoliko prijatelja ne viđa najboljeg vozača u istoriji Formule 1, a porodica preti i tužbama ako neko pokuša da otkrije kako sada izgleda i u kakvom je stanju legendarni Nemac. 

Ipak, povremeno izađu u javnost neke informacije o Šumaheru, a sada italijanski "Koriere delo Sport" piše o troškovima lečenja. Kako navode u svom tekstu do sada su troškovi lečenja bivšeg vozača Ferarija iznosili preko 70.000.000 evra! Na godišnjem nivou njegova nega i troškovi lečenja dostignu i 7.000.000 evra.

Jedan od najvažnijih tretmana koje trenutno Šumaher dobija je terapija matičnim ćelijama, a leči ga francuski kardiolog dr Filip Menaš, jedan od najvećih stručnjaka u svojoj oblasti. On pokušava da raznim terapijama i inovativnim metodama podstakne regeneraciju nervnog sistema koji je oštećen nakon teške nesreće. Terapija matičnim ćelijama funkcioniše tako što se ćelije iz Šumaherovog srca i koštane srži prenose u druge delove tela uključujući mozak, a onda one "rade" na oporavku tkiva i nerava. Takođe su italijanski lekari nedavno naveli da je sasvim sigurno da Šumaher pati od mišićnedegeneracije i osteoporoze zbog dugotrajnog mirovanja, ali da jednostavno ništa drugo nije moguće.

Iako porodica Šumaher poseduje milione, ovakvi troškovi lečenja ipak su veliki teret. Oni i dalje zarađuju ogroman novac od njegovog lika i dela, ali zbog visokih troškova lečenja morali su da prodaju Mihaelovu kolekciju satova, privatni avion, jednu od kuća za odmor koja se nalazi u Norveškoj, a supruga Korina će morati da nastavi da rasprodaje imovinu. 

U međuvremenu su kružile glasine da je Mihael prisustvovao na venčanju ćerke Đine, kao i da će se pojaviti na venčanju sina, ali to nije potvrđeno i porodica ćuti o tome. Sve vezano za njega je i dalje prava misterija...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading