VELIKE PROMENE Evo kako će izgledati put odbojkašica Srbije na Olimpijskim igrama

16:03 | 29-11-2023

Ostali sportovi 0

Novine uvedene i za naredni olimpijski ciklus

VELIKE PROMENE Evo kako će izgledati put odbojkašica Srbije na Olimpijskim igrama
Profimedia

Navikle su nas srpske odbojkašice na uspehe u proteklim godinama i pred početak svakog velikog tunira očekivanja su uvek visoka. Tako će biti i u Parizu narednog leta na najvećoj smotri sporta. 

Ono što će biti novina na Olimpijskim igrama, makar kada su u pitanju takmičenja u košarci, ali i odbojci jeste format takmičenja. Umesto dosadašnje dve grupe sa po šest ekipa, u glavnom gradu Francuske biće primenjen sistem sa tri grupe sa po četiri selekcije. 

Savet Međunarodne odbojkaške federacije uneo je ovu novinu, pa će prolaz u četvrtfinale obezbediti sve ekipe sa prve dve pozicije u grupama, i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

PARTIZAN SAZNAO PROTIVNIKE Ovako izgleda put srpskog prvaka do Lige šampiona

Najbolji tim grupne faze igraće u nokaut rundi se jednom od dve trećeplasirane selekcije, baš kao i drugi najefikasniji sastav posle prve faze.

Određeno je i kako će izgledati Svetsko prvenstvo 2025. na kom će igrati 32 tima, u osam grupa sa po četiri selekcije. Šampionati planete održavaće se svake neparne godine, dok su kontinentalni turniri zakazani svake parne. 

Još jedna novina pred Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. je i ukidanje kvalifikacionih turnira, pa će plasman biti određivan na osnovu rezultata i rang liste. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading