SRBIJA U POSLEDNJIM SEKUNDAMA ISPUSTILA POBEDU "Orlovi" bili na pragu velikog iznenađenja, a onda katastrofa u finišu

19:37 | 12-01-2024

Ostali sportovi 0

Rukometna reprezentacija Srbije remijem je započela Evropsko prvenstvo u Minhenu, pošto je u prvom kolu odigrala 27:27 sa Islandom

Rukomet
EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Vodila je Srbija 27:26, ali su onda Islanđani na pet sekudni pre kraja uspeli da dođu do izjednačenja.

Srbija je pružila herojski otpor favorizovanom Islandu. Neviđeno tvrda igra oba tima obeležila je početak duela. Potom su se na kratko obe selekcije "raspucale" za 2:2. Tada je ujedno počela i predstava Uroša Borzaša koji je bio najbolji pojedinac naše selekcije na terenu u prvom poluvremenu. Oba golmana su se istakla sa nekoliko izvrsnih odbrana, ali je Island došao prvi do osetnije prednosti od tri gola nakon dve uzastopne kontre i poveo 7:4.

Srbija je u dva navrata imala tri gola minusa, ali se i drugi put vratila u meč u finišu prvog dela igre i preko raspoloženog dvojca Borzaš-Pešmalbek otišla na pauzu sa golom manje - 11:10.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Odmah se na početku drugog poluvremena videlo da Srbija može do podviga. Radivojević je bombom poravnao rezultat, Milosavljev odbranio sedmerac, a Đorđić golčinom doneo prednost koju momci do kraja nisu ispuštali. "Razgoropadili" su se Petar Đorđić i Pešmalbek koji su do ludila dovodili protivničke igrače i kad god bi Island postigao gol, njih dvojica bi imali odgovor. Pomagali su Vejin i Ilić, da bi Srbija ušla sa plus tri u poslednja dva minuta.

A, onda neverovatne scene. Palmarson sa dva pogotka sa velike udaljenosti približava Island na -1 i na 10 sekundi do kraja susreta Srbija gubi loptu, da bi Island po prvi put poravnao rezultat još od starta drugog poluvremena i tako nažalost uspeo da izbori bod na otvaranju Evropskog prvenstva.

Srbija naredni meč igra u nedelju protiv Mađarske (20.30), a dva dana kasnije sledi duel protiv Crne Gore (18.00). Plasman u drugu fazu izboriće dve najbolje plasirane selekcije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading