KOD NAS JE TAKO, MI SMO TAKAV NAROD Legendarni rukometaš zagrmeo posle kraha Srbije na startu prvenstva Evrope

12:57 | 15-01-2024

Ostali sportovi 0

Srbija je na korak od eliminacije sa Evropskog prvenstva u rukometu, a Momir Ilić probleme našeg tima vidi pre svega u napadu

Momir Ilić
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Srbija je zablistala protiv Islanda pa se potpuno ugasila u poslednja dva minuta, a zatim je protiv Mađarske u drugom kolu odigrala jako loš meč. Rezultat i nije bio tako katastrofalan i poraz od jednog gola razlike nam daje nadu da možemo dalje u drugi krug Evropskog prvenstva. 

Potrebno je Srbiji da pobedi u utorak protiv Crne Gore, a da Mađarska savlada Island. Ipak, igra koju smo videli u meču sa Mađarima ne raduje, a svoje impresije o tome izneo je i Momir Ilić. Nekada legendarni rukometaš Srbije i osvajač poslednje medalje za naš nacionalni tim, a sada trener Vesprema posebno je kritikovao jednog igrača. 

-Moje mišljenje je da smo mi večeras utakmicu izgubili u napadu. Pokrenuću jednu stvar kada kažem da nismo imali dominaciju... Ono što je Lazar Kukić u intervjuu pred meč rekao, on je trebalo da bude taj ključ koji će da organizuje igru, da stvara prednost. On nije bio taj - počeo je svoje izlaganje za "Arena sport" Momir Ilić. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SRBIJI POTREBNO ČUDO Evo kako "orlovi" mogu da prođu grupu na Evropskom prvenstvu

Gostujući u studiju posle utakmice on je istakao da je bilo previše grešaka, a kada u 44. minutu nismo uspeli da iskoristimo igrača više, tu je našoj igri bio kraj. 

- Isto tako u utakmici protiv Islanda naš napad je bio jako skroman, sa jako skromnim situacijama. Dolaziilo je do nekih ishitrenih šuteva i mi smo hteli u dva pasa da rešimo naš napad. Borimo se 45 sekundi u odbrani i završimo tako brzo napad. To nije bila naša igra i nije bilo dovoljno za pobedu. Ključ poraza je taj 44. minut sa tri greške sa igračem više, tu je otišla utakmica - smatra Ilić.

Evidentno je bilo da sa krila nismo postizali golove ni u jednom od dva meča, Vukašin Vorkapić sa desnog krila nijednom nije imao čistu situaciju da uskoči... 

- Vraćamo se opet na organizaciju igre i na to ko organizuje, a to je Lazar Kukić. Ja sad malo više prebacujem loptu i krivicu na njega ali video sam i u tom intervjuu da je bio samokritičan. Šta da se radi, to je tako kako jeste. Neko drugo rešenje na srednjem beku nije imao Toni Đerona", naglasio je Ilić, pa apostrofirao probleme sa mentalnom pripremom meča:

- Nažalost je tako, kada smo pričali pre utakmice mislim da smo izgubili bod i da smo tragično doživeli taj izgubljeni bod protiv Islanda. Da nismo uspeli da se oporavimo. Prvi pet minuta utakmice kada smo gledali komentarisali smo da smo pod stresom. Kod nas je taj naboj bio prikazan u takvoj utakmici i mi to doživljavamo tragično, jer smo takav narod.

Nije bilo malo promašenih zicera na ovom meču, a to je direktna posledica onakvog kraja meča sa Islandom. "To je ono što sam rekao na početku nismo se oporavili, glava nije bila prisutna u tim ključnim momentima. Mnogo grešaka je tu bilo da bismo potencijarali samo jednu stvar. Mislim da su Mađari imali malo bolju kontrolu što se tiče ključnog igrača Bencea Banhidija. To je njihova igra i znali smo kako će Mađarska igrati protiv nas. Stavljali su dominantnog pivotmena kakav je Banhidi na slabe tačke kod nas u odbrani gde jednostavno nismo uspevali da rešimo tu igru. Mađari su koristili svaki detalj kada su videli da je defanzivni igrač njemu iza leđa", apostrofirao je Momir Ilić.

Na kraju je dobio i pitanje da li je mogao možda Uroš Borzaš da pomogne na toj poziciji srednjeg beka...

- On je više na tom levom beku i koristio nam je dosta, zbog toga je počeo utakmicu. Jako je dobro krenuo, uzeo je neke ishitrene šuteve bez ikakve izgrađene šanse, tako da je svojim invidualunim kvalitetom je dao postigao te golove. Opcija je Milosavljević, probao je Đerona i sa dva pivota, ali nismo to uspeli - završio je on. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading