SRBIJI POTREBNO ČUDO Evo kako "orlovi" mogu da prođu grupu na Evropskom prvenstvu

23:00 | 14-01-2024

Ostali sportovi 0

Pred izabranicima Tonija Đerone je nemoguća misija

Rukomet

Posle dva odigrana kola u Grupi C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, reprezentacija Srbije ima samo jedan osvojen bod.

Taj bod je naša reprezentacija osvojila u prvom kolu protiv Islanda, ali je preciznije reći da je Srbija u tom meču izgubila drugi bod, jer je na neverovatan način u finišu prokockala dva gola prednosti.

Posle remija sa Islandom, usledio je poraz od Mađara 28:27.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

To što je Srbija u finišu smanjila na samo gol razlike daje našem timu kakvu-takvu nadu da bi ipak mogla do drugog mesta i prolaska u sledeću rundu takmičenja.

Dva su uslova za to - da Srbija savlada Crnu Goru u trećem kolu i da Mađarska savlada selekciju Islanda.

S obzirom da Island u ovom trenutku ima gol-razliku ''plus 1'', a Srbija ''minus 1'', možda bi našem timu u trećem kolu bila dovoljna i minimalna pobeda nad Crnom Gorom, uz minimalan poraz Islanda, s tim da pobednik duela između Srbije i Crne Gore postigne bar četiri gola više od pobednika duela Mađarska - Island. 

Šta to konkretno znači? Na primer, da Srbija pobedi Crnu Goru sa 20:19, a da Mađarska savlada Island sa 16:15. U tom slučaju bi Srbija i Island imali po tri boda, istu gol-razliku, ali bi naš tim imao veći broj postignutih golova u odbnosu na Islanđane koji u ovom trenutku imaju četiri gola više od nas. Njihova gol-razlika je sada 58:57, a naša 54:55.

Međutim, ako bi Srbija slavila sa dva ili više golova razlike, onda bi nam bilo koji poraz Islanda bio dovoljan za prolaz dalje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading