KRAJ ZA SRBIJU "Orlovi" posle nove drame izgubili od Crne Gore i završili učešće na Evropskom prvenstvu

19:37 | 16-01-2024

Ostali sportovi 0

Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu

Rukomet
EPA-EFE/Anna Szilagyi

U poslednjem kolu naši rukometaši su izgubili od Crne Gore sa 30:29 i ostali bez šanse da se plasiraju u drugu fazu.

Srbija je tako grupnu fazu završila na poslednjem mestu sa samo jednim bodom osvojenim protiv Islanda.

Crnogorci su poveli 4:0. Izabranici Tonija Đerone bukvalno su pogađali Nebojšu Simića, a odbranio je i sedmerac kapitenu Nemanji Iliću. Tokom većeg dela prvog poluvremena Crnogorci su imali tri gola prednosti. Uspeli su naši da uhvate priključak i na odmor odu sa samo jednim golom zaostatka što je nagoveštavalo dramatičan nastavak.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srbija je bolje otvorila drugo poluvreme. Rezultat toga bio je i preokret i prvo vođstvo ekipe Tonija Đerone 18:17. Pritom, Crna Gora je ostala bez Nebojše Simića, koji je do tada imao osam odbrana, ali je neopreznim startom nad Draganom Pešmalbekom ostavio ekipu na cedilu jer je dobio crveni karton.

I umesto da Srbija to iskoristi i odlepi se, Crna Gora je uzvratila serijom 3-0 i povela 20:18. Vodila je Crna Gora sve do dva minuta pre kraja. Onda je prvo Nemanja Ilić doneo izjednačenje 28:28, da bi posle Cuparine odbrane Orlovi dobili šansu da postignu gol za pobedu. Međutim, Đorđić je blokiran, a Vuko Borozan je iz kontre postigao gol za 29:28, kojim je sahranio sve nade Srbije u prolaz u glavnu rundu i eventualni odlazak na Olimpijske igre. Do kraja utakmice Bogdan Radivojević samo je uspeo golom sa sedam metara donese nerešen rezultat 29:29. Ali u poslednjem napadu Grbović postiže pobedonosni gol za 30:29.

Kod Srbije najefikasniji bio je Lazar Kukić sa sedam golova. Na drugoj strani Branko Vujović postigao je osam, njegov prezimenjak Miljan i Grbović po sedam.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading