NAJTEŽA ODLUKA KOJU SAM IKADA DONEO Luis Hamilton se oglasio prvi put posle odlaska iz Mercedesa

19:01 | 03-02-2024

Ostali sportovi 0

Jedan od najvećih transfera u istoriji Formule 1

Luis Hamilton
Tanjug/Ap

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton zvanično je potvrdio svoj prelazak u redove Ferarija nakon 11 godina saradnje sa Mercedesom.

Na zvaničnom sajtu Formule 1, Hamilton je podelio svoje viđenje odlaska iz Mercedesovog tima. 

- Prošlih nekoliko dana su bili totalno ludi i ispunjeni nizom emocija. Ali kao što svi sada znate, nakon neverovatnih 11 godina u Mercedes timu, došlo je vreme da započnem novo poglavlje u svom životu i pridružim se Ferari timu 2025. godine. Osećam se izuzetno sretno, nakon postizanja svega s Mercedesom koje sam mogao samo sanjati kao dete, da sada imam priliku da ostvarim još jedan dečački san, a to je vožnja u crvenom Ferariju.

Mercedes je bio ogroman deo mog života od moje 13. godine, pa je ova odluka najteža koju sam ikada i morao da donesem. Ponosan sam na sve što smo postigli zajedno, i zahvalan sam na trudu i posvećenosti svih s kojima sam radio tokom godina, naravno i Totoa, za prijateljstvo, vođenje i liderstvo. Zajedno smo osvojili šampionate, obarali rekorde i postali najuspešnije partnerstvo vozača i tima u istoriji Formule. I naravno, ne mogu zaboraviti Nikija, koji je bio velika podrška i koji mi svakog dana nedostaje. 



Takođe želim istaći i svoju veliku zahvalnost čitavom Upravnom odboru Mercedes-Benza i svima u firmi u Nemačkoj i širom sveta koji su me podržavali tokom ovih 26 godina. Ali došlo je vreme za promenu i da prihvatim novi izazov. Još uvek se tog osećaja kad sam prvi put 2013. godine prešao u Mercedes, radeći nešto nepoznato. Znam da ga neki nisu razumeli tada, ali bio sam u pravu što sam tada napravio taj korak, i sada ponovno osećam isti taj osećaj. Radujem se što što vidim koliko mogu doneti ovoj novoj prilici i što možemo postići zajedno.

Međutim, trenutno ne razmišljam o 2025. godini. Moj fokus je na nadolazećoj sezoni i ponovnom izlasku na stazu s Mercedesom. Više sam motivisan nego ikad, fizički sam spremniji i usresređeniji nego ikad, i želim pomoći Mercedesu da ponovno pobedi. Posvećen sam 100 odsto poslu koji treba da obavim i odlučan sam u tome da završim svoje partnerstvo s timom na visokom nivou. Hvala svima vama koji ste bili sa mnom na ovom putovanju, svi ste me podigli dok sam ganjao svoje snove, i nadam se da ću i dalje moći da vas činim ponosnima. Kao i uvek, šaljem vam svoju ljubav i pozitivnu energiju - napisao je Hamilton.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading