ŠAHOVSKI SAVEZ KOSOVA ORGANIZUJE TURNIR U PREŠEVU Dragan Lazić poručuje: Evropska i svetska šahovska federacija da to ispitaju

22:20 | 11-02-2024

Ostali sportovi 0

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić rekao je da Šahovski savez Kosova organizuje turnir u Preševu, i da će, iako u tome nema ničeg zvaničnog, od evropske i svetske federacije tražiti da se to ispita.

Lazić
Marko Metlaš

Lazić za Kosovo onlajn kaže da je na Fejsbuku video najavu takmičenja i da se zainteresovao za to kada je video ko je organizator.

- Ja sam slučajno video, šahisti iz Surdulice kače rezultate, video sam da ima mnogo učesnika sa Kosova i iz Makedonije pa sam se zainteresovao da vidim ko je organizator. Nisam očekivao to što sam video, piše organizator klub iz Preševa a navodno Šahovska federacija Kosova, što je nenormalno. Mi ćemo sigirno od evropske i svetske organitacije tražiti da se to ispita - kaže Lazić.

Kako dodaje, najavu je podelio sa svojim pratiocima na toj društvenoj mreži, kako bi javnost videla šta se dešava.

- To je običan turnir, nije ništa zvanično u smislu takmičarskog dela, već je lokalnog karaktera i okuplja takmičare iz okoline Surdulice kao i iz Severne Makedonije - naglasio je Lazić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading