HAMILTON IMA JASAN PLAN Cilj je da se ekipa vrati tamo gde je nekada bila

15:40 | 14-02-2024

Ostali sportovi 0

Vozač ekipe Mercedes u šampionatu Formule jedan Luis Hamilton izjavio je danas u Silverstonu da mu je "cilj da ove godine vrati ekipu tamo gde je nekad bila", prenosi Skaj sports

Luis Hamilton
Tanjug/Ap

Mercedes je danas u Silverstonu predstavio novi bolid W15. Britanski mediji navode da se čelnici Mercedesa nadaju da bi ekipa ove godine mogla da parira vozačima Red Bula.

Hamilton, koji je u karijeri osvojio sedam titula u F1, na kraju sezone prelazi u Ferari, dok će drugi vozač da bude Džordž Rasel.

- Prethodna nedelja je bila emotivna. Nadrealno je biti ovde. Došao sam u tim 2013. godine. 11 godina sam sa ekipom i počinjem 12. Privilegija je raditi sa ovom grupom ljudi, koja je uložila mnogo rada tokom zime. To je najuzbudljiviji deo sezone, kada svi promovišu nove bolide. Uzbudljivo je što ćemo ih probati na stazi - rekao je Hamilton.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mercedes spremio zamenu za Hamiltona? Legendarni vozač čeka poziv

Mercedes prošle sezone nije ostvario nijednu pobedu, što se desilo prvi put u poslednjih 11 godina.

- Cilj je da se ekipa vrati tamo gde je nekada bila. Imali smo nekoliko teških godina, koje su nam bile temelj i pomogle nam da se regrupišemo - dodao je britanski vozač.

Šef Mercedesa Toto Volf izjavio je da je urađen potpuno novi dizajn bolida.

- Imali smo nekoliko prioriteta za ovaj bolid, videćemo da li smo napravili pravi korak. Ovo će biti poslednja sezona sa Luisom i želimo da izvedemo brz bolid. Znamo da nas čeka težak posao, uspon na planinu, na svakom polju. Ne postoje čuda u ovom sportu, ali naša ambicija i odlučnost su snažni-  rekao je Volf.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje drugog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading