JOŠ DEVET DANA Brojimo sitno do početka Beogradskog maratona - očekuje se nikad više učesnika na ulicama glavnog grada

10:17 | 19-04-2024

Ostali sportovi 0

Do početka 37. Comtrade Beogradskog maratona ostalo je tačno devet dana

Start Beogradski maraton
Alo!/Marko Metlaš

Za najmasovniju međunarodnu sportsku manifestaciju u našoj zemlji i događaj sa statusom od posebnog značaja za Grad Beograd i najvišeg nacionalnog interesa za Republiku Srbiju, već sada sa sigurnošću može da se kaže da će ove godine oboriti rekorde po mnogim parametrima, ali i dodatno unaprediti brojne organizacione segmente. 

Prema rečima organizatora nadmašen je rekord po broju učesnika i taj broj iznosi 12.000 trkača. 

Ove godine se očekuju kvalitetne elitne trke. 

Na ulicama Beograda očekuje se veliki okršaj takmičara iz Kenije i Etiopije i svi se nadađju da bi 28. aprila mogao da bude oboren rekord Beogradskog maratona koji je postavljen još 2006. godine i koji iznosi 2:10:54. 

Među prijavljenim atletičarima su trkači koji su sposobni da trku na 42 kilometra završe u vremenu dva sata i sedam minuta. 

JOŠ 10 DANA Beogradski maraton - od premijere 1988. do nacionalnog ponosa

Takođe, među učesnicima će biti i najbolji maratonci iz Srbije i regiona, s obzirom da će ove godine trka na 42 kilometra ujedno biti državno prvenstvo i šampionata Balkana u maratonu. 

Novina je i da će se celokupan muzičko-zabavni program za sve posetioce i učesnike ove godine održati na Trgu Republike. 

Uoči Beogradskog maratona, u subotu 20.aprila u Zoološkom vrtu u Beogradu biće održan 28. po redu Dečiji maraton sa početkom od 10.30. 

Dečiji maraton Alo! Vladimir Marković
 

Organizator je Beogradski maraton, a pokrovitelj gradski Sekretarijat za sport i omladinu. 

U takmičenjima koja su prethodila Dečijem maratonu učestvovalo je 15.000 najmlađih Beograđana iz svih 17 opšina. Najbržih 150 takmičiće se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacija učestvovaće u finalu.

- Kako bismo motivisali svu decu, i ovog puta na Dečijem maratonu nagradićemo „Super puža“, odnosno najsporijeg takmičara u finalu, a posebno smo ponosni na činjenicu da će i ove godine tri prvoplasirana mališana kao i „super puž“ biti promoteri 37. Beogradskog maratona koji se održava 28. aprila - izjavio je direktor Beogradskog maratona, Darko Habuša. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading