Velike pobede Nikolića, Veletića i Galanova

07:24 | 21-04-2024

Ostali sportovi 0

Pet od pet za Srbiju, kratak je rezime trećeg dana takmičenja na šampionatu Evrope u konkurenciji seniorki i seniora u Beogradu

boks
Foto: BSS

Prva sesija donela je trijumf Rastka Simića i Sadama Magomedova, dok su rapsodiju pobeda u korist naše zemlje u drugoj sesiji nastavili Jovan Nikolić, Dušan Veletić i Tamir Galanov.

U kategoriji do 54 kg srpski reprezentativac Tamir Galanov snage je odmerio sa Gruzijcem Ajvazjan Gorom i izvojevao pobedu koja ga je odvela u četvrtfinale u kome će se sastati sa Rusom, drugim nosiocem Dvali Dmitrijem.

- Pobedio sam mladog boksera Gruzije, nije bilo lako. Hvala selektoru Piperskom i treneru Frometi za sjajnu taktiku i podršku. Sledi meč sa Rusom, meč koji neće biti ni malo lak, ali verujem u sebe i tim i daću sve od sebe za novu pobedu - rekao je Galanov. 

boks Foto: BSS
 

Mladi srpski šampion Jovan Nikolić u kategoriji do 71kg briljirao je u susretu sa Grkom Karaitisom Hristosom gde su pucale arkade i slavio rezultatom 5:0. U narednom meču Jovana čeka okršaj sa četvrtim nosiocem iz Španije Bernardom Martinezom Frankom.

BRAVO Memićeva ubedljiva pobeda na startu EP u Beogradu

 - Bio je dobar meč, dosta napora i krvi, ali se sve dobro završilo na kraju. Idemo dalje - rekao je Nikolić.

boks Foto: BSS
 

Na kraju dana u sudaru srpskog teškaša (92+ kg) Dušana Veletića i Grka Rouliasa Stilianosa ubedljiv trijumf ostvario je srpski as i plasirao se u narednu rundu takmičenja gde ga čeka borba za plasman u polufinale i osiguranu bronzu. Protivnik će mu biti drugi nosilac iz Austrije Hagag Ahmed.

BSS Alo
 

 

- Bio je malo teži meč nego što sam očekivao, Grk je baš bio jak i dosta je teži od mene, trebalo mi je vremena da uđem u formu, ali zahvaljujući mojim iskustvom nisam mu dozvolio da me pobedi. Drago mi je zbog publike koja me je maksimalno bodrila - rekao je Veletić.

boks Foto: BSS
 

Četvrtog dana takmičenja (21. april 2024) u prvoj sesiji gledaćemo aktuelnog šampiona Evrope, srpskog reprezentativca Vahida Abasova protiv Grka Koroveisisa Anastasiosa u kategoriji do 67 kg.

boks Foto: BSS
 

Ovaj meč na programu je sedmi od 15:00 časova. Uslediće, takođe na ringu A meč srpskog reprezentativca Veljka Ražnatovića protiv Estonca Asa Stivena u kategoriji do 86kg.

boks Foto: BSS
 

U drugoj sesiji od 17:45 časova prvi iz srpskog tima u ring ulazi u ringu A Sejdi Nazif u kategoriji do 63.5 kg protiv predstavnika Turske Usa Jigita. Osmi meč u ringu A rezervisan je za našeg Jovana Nikolića protiv Španca Bernarda Martineza Franka. Deseti meč u ringu B doneće okršaj srpskog superteškaša Veletića protiv Austrijanca Hagaga Ahmeda. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading