SPEKTAKL NA KALEMEGDANU Otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci: Hvala predsedniku Vučiću, ponosan sam na ove predivne stvari

15:08 | 21-04-2024

Ostali sportovi 0

Sjajan događaj na beogradskoj tvrđavi.

isf
ISF

Spektaklom na Kalemegdanu u subotu uveče svečano je otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci, za uzrast srednjoškolaca. U Beograd je stiglo čak 29 zemalja, a 28. aprila uveče biće poznati prvaci sveta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Gimnazijalci iz Srbije prisustvovali paljenju olimpijskog plamena

Uz prisustvo ministra sporta Zorana Gajića, gradskog sekretara za sport i omladinu Nikole Penića, predsednika ISF Lorana Petrinke i pred preko 1.000 odbojkaša i odbojkašica i njihovih profesora, svečano je otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci za srednjoškolce.

isf ISF
 

Posle velikog vatrometa, svi učesnici su izašli na teren KK Partizan i uz muziku zajedno se družili i igrali.

- Beograd je centar svetskog školskog sporta. Predivne su ovo stvari i kada vidim ovoliko osmeha i radosti dece na otvaranju, zaista sam ponosan. Uz evropske zemlje tu su i Bahrein, Saudijska Arabija, Kina, Uganda i mnoge druge države. Slede nam utakmice i neka pobede najbolji. Hvala na podršci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji i te kako ceni sport i ulaganja su velika. Mi smo tu da opravdano očekivanja i da se o Srbiji i Beogradu i te kako lepo čuje - istakao je predsednik saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković.

I definitivno mečevi će se igrati u čak osam dvorana i hala. Bogat program odbojke Beograđani će besplatno moći da gledaju u sledećim dvoranama: Ranko Žeravica, Master, Vizura, Pinki, Korn, sala Zavoda za sport u Košutnjaku, Bele vode i Hala sportova Žarkovo.

Finalni meč devojaka biće održan u nedelju 28. aprila u Hali Master od 16.30 lasova, dok je finale dečaka zakazano za 19.00.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading