Održan Sportski forum u sklopu 37. Beogradskog maratona

20:25 | 27-04-2024

Ostali sportovi 0

Mnogo toga je moglo da se nauči.

alo
Marko Metlaš/Alo!

Drugu godinu uzastopno, u sklopu 37. Comtrade Beogradskog maratona, organizovan je Sportski forum, sa zaključkom vodećih stručnjaka iz različitih sfera sportske industrije da je Beograd spreman za organizaciju Evropskog prvenstva u uličnom trčanju na 10 km, polumaratonu i maratonu 2027. godine.

"Za organizaciju ovoga TREBA BITI POMALO LUD" Danijel Santa za sport.alo o predstojećem maratonu, planovima za budućnost...

Beogradski maraton je podneo kandidaturu za organizaciju kontinentalnog šampionata, a odluka se očekuje posle zasedanja Saveta Evropske atletike, koji je zakazan za sredinu oktobra. U istoj godini će biti održano 40. jubilarno izdanje najmasovnije međunarodne sportske manifestacije u našoj zemlji.

Prvu sesiju pozdravnim govorima otvorio je Nikola Penić, sekretar za omladinu i sport grada Beograda i prof. dr Nenad Trunić, dekan Fakulteta za Fizičku kulturu i menadžment u sportu Univerziteta „Singidinum“, koji je pokrovitelj ovog događaja.

Na prvoj sesiji govorilo se o medicinskom zbrinjavanju, zatim bezbednosti i doping kontroli na 37. Comtrade Beogradskom maratonu, a govornici na ove teme bili su Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograda, Darko Glavaš, načelnik sekretarijata grada Beograda za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Tema druge sesije bila je saradnja Beogradskog maratona sa organizatorima drugih maratona kao i sa Evropskom i Svetskom atletikom. Uvodno obraćanje imao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš, a u panel diskusiji učestvovali su: Majkl Niši direktor Čikaškog maratona, Marko Vasić, jedan od direktora Evropske atletike, Kris Rob, direktor i osnivač trkačkih konferencija „Mass participation World“ i Lucija Kolić, zvanični merilac Svetske atletike i Igor Radošević profesor Fakulteta za sport, Univerziteta Singidunum.

Uvodno predavanje u trećoj sesiji održao je direktor EXPO-a 2027. prof. dr Dušan Borovčanin, a panel diskusija odnosila se na sportsko-turistički aspekt i potencijal Beogradskog maratona iz ugla partnera, sponzora, saradnika i prijatelja Beogradskog maratona. Na panelu su govorili: Marijana Vasilesku direktorka Medi Group, Bojan Mijailović direktor Sava osiguranja, Branislav Đukić potpredsednik Comtrade-a, Nataša Pavlović direktorka marketinga IDEA i Jelena Dubovac direktorka marketinga NIKE.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading