BRAVO, JOVANA, PONOSU SRBIJE Mlada Damjanovićeva je vicešampion sveta u kik-boksu: Slava Tebi, Bože!

16:42 | 31-08-2024

Ostali sportovi 0

Neverovatno dostignuće talentovane sportistkinje.

priv

Jovana Damjanović je vicešampionka sveta u kik-boksu za uzrast do 15 godina! Ona je na Svetskom prvenstvu za kadete u Budimpešti u kategoriji do 60 kilograma preko vršnjakinja iz Poljske i Italije stigla do finala, da bi u borbi za titulu u vrlo neizvesnom meču izgubila od predstavnice Velike Britanije.

BOKSERI SRBIJE VREDNI NA JAHORINI Juniori i seniori na bazičnim pripremama

Zanimljivo, mlada borkinja je pre samo mesec dana našoj zemlji donela takođe srebrnu medalju sa Evropskog prvenstva u boksu, čime je pokazala ne samo raskošni talenat, već i sposobnost da se na visokom nivou takmiči u različitim disciplinama.

Popularna Joki je time obradovala čitavu naciju, a njen otac i trener, Petar Damjanović, blista od ponosa i sreće, što može da se vidi i u izjavi za sport.alo:

priv Privatna arhiva
 

- Kao njen otac i trener, samo moja porodica i ja znamo koliko je truda, krvi i znoja potrošeno za ostvarenje ovako velikog uspeha i verujte mi kada vam kažem da je ovo tek početak! Preponosan sam na tebe ljubavi moja i obećavam ti da ću ceo svoj život posvetiti da ti donesem evropsku, svetsku i olimpijsku zlatnu medalju! Voli te tata najviše! - rekao je emotivni Damjanović, pa dodao:

- Zahvaljujem se Kik-boks savezu Srbije što nam je omogućio i ukazao poverenje da branimo boje naše majke Srbije, svim trenerima reprezentacije i ovoj zlatnoj deci koja su krvarila za svoju zemlju! Hvala mom velikom prijatelju Davidu Ramonu na pomoći i nesebičnoj podršci! I najvažnije od svega, neka je večna slava našem spasitelju Gospodu Isusu Hristu koji nas čuva i daruje ljubav, snagu i sreću! Slava Tebi, Bože, naša slava Tebi! Živela Srbija!

Kik-boks Svetsko prvenstvo u Budimpešti je bilo održano u periodu od 23. do 31. avgusta, učestvovalo je 65 reprezentacija, sa oko 2.200 boraca, što je još jedan pokazatelj koliko je veliki uspeh koji je Jovana Damjanović ostvarila.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading