DOBRO DOŠAO, KOSTA! Mladi Smederevac treći Vilin Srbin, a za koleginicu ima vrelu fudbalerku: U srebru proslavila rođendan

06:30 | 24-01-2024

Šoutajm 0

Nedeljković (Zvezdin do kraja sezone na pozajmici) igraće u klubu čije su zvezde devedesetih bili Savo Milošević i Saša Ćurčić

Ališa Leman
Printscreen/Instagram

 

Aston Vila sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje Koste Nedeljkovića za neotkrivenu naknadu. Defanzivac dolazi iz Crvene zvezde i ostatak sezone provešće na pozajmici u srpskom klubu. Dobro došao, Kosta!

Kosta Nedeljković Printscreen/Instagram
 

Srbi s najviše mečeva u Premijer ligi

1. Branislav Ivanović 274 (22)
2. Nemanja Matić 251 (6)
3. Nemanja Vidić 211 (15)
4. Dejan Stefanović 190 (7)
5. Luka Milivojević 183 (28)
6. Aleksandar Kolarov 165 (11)
7. Dušan Tadić 134 (20)
8. Aleksandar Mitrović 129 (38)
9. Savo Milošević 90 (29)
10. Saša Ćurčić 65 (5)
* u zagradi broj golova

Ovim rečima nekadašnji prvak Evrope (1982) dočekao je 18-godišnjeg Smederevca, koji je u društvu sportskog direktora Monćija potpisao petogodišnji ugovor. Desni bek za kakvim srpski fudbal odavno vapi, posle kratkotrajne posete Birmingemu, vraća se pod komandu Vladana Milojevića ne bi li završio sezonu u kojoj je (letos) debitovao za crveno-bele.

Zvezda će, mada to eto Englezi ne otkrivaju, dobiti 7,5 miliona evra, plus milion i po ukoliko Kosta ostvari bonuse. Neko kaže i svih devet miliona odjednom. Kako god bilo, dodatak je i 15 odsto od naredne prodaje. A kad se vrati na „Vila park“, fudbalski hram star 130 godina, i prvi put obuče dres s lavom na srcu, postaće treći Srbin u klubu koji postoji od 1874.

Dolaskom u Vilu mladi Kosta Nedeljković za klupsku koleginicu imaće Ališu Leman, najpoznatiju i, bolje reći, najprovokativniju fudbalerku na svetu.

Švajcarkinja je pre nekoliko dana napunila 25, a na zabavi je blistala u srebrnoj haljini. Proslava rođendana je bila još jedna potvrda da je ponovo u vezi s Daglasom Luizom, koji takođe nosi dres Aston Vile.

Savo Milošević Profimedia
 

Rekordan transfer Miloševića

Pre Nedeljkovića boje Aston Vile su branila dvojica partizanovaca i obojica su ostavila traga. Doduše, svako na svoj način...
Savo Milošević je stigao iz Humske 1995. u tad rekordnom klupskom transferu od 3,5 miliona funti i odigrao tri sjajne sezone (33 gola na 117 mečeva u svim takmičenjima, uključujući i pogodak u finalu Liga kupa za pobedu 3:0 protiv Lidsa). Leta 1998. je prodat Saragosi za 8,5 miliona funti.

„Srećan rođendan, ljubavi, kako je dobro biti deo tvoje sreće“, napisao je Brazilac na društvenim mrežama.
Ališinu žurku su uveličale njena majka Sara, sestra Šona, saigračice Kenza Dali i Maz Pačeko...

Saša Ćurčić Profimedia
 

Đanijeve svađe s trenerom

Saša Ćurčić je posle odlične sezone u Boltonu (1995/96) kupljen za četiri miliona funti, ali se njegov boravak u drugom po veličini engleskom gradu više pamti po svađama s trenerom Litlom i ekscentričnom životu, nego po fudbalu. I sam Đani je, uostalom, govorio da je „prelazak u Vilu najveća greška u karijeri“.

Sve je to objavila i dobila više od 600.000 lajkova, što i ne čudi kad ima 16,3 miliona pratilaca. O njenoj popularnosti na Instagramu dovoljno govori da za četiri miliona „šije“ slavnog zemljaka Rodžera Federera.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading