ALKARAZ NIJE VIŠE ISTI ČOVEK Kako je Novak Đoković Španca ubio u pojam

07:51 | 18-02-2024

Sportski pogled 0

Ko bi rekao da će Karlitos da doživi ovoliki pad?

Alkaraz i Đoković
AP Photo/Aaron Doster

Španski teniser Karlos Alkaraz nikako da pronađe formu u kojoj je bio dobar deo prošle godine. Poslednji neuspeh u nizu doživeo je na turniru u Buenos Ajresu gde je branio trofej. U polufinalu ga je pobedio Čileanac Nikolas Đari sa 2:0 u setovima.

To znači da će izgubiti 150 bodova, ali će svakako ostati drugi na ATP listi. Ipak, Janik Siner mu ozbiljno diše za vratom. Ukoliko Italijan pobedi Aleksa De Minora u finalu Roterdama biće treći reket sveta sa 8.270 bodova, odnosno imaće 835 manje od Alkaraza.

Nakon što je propustio Australijan open prošle prošle sezone, Španac je zaigrao furiozno, sa lakoćom pobeđivao rivale, osvajao titule, a vrhunac je doživeo na Vimblodnu kada je u finalu sa 3:2 savladao Novaka Đokovića.

I kada je delovalo da će nastaviti dominaciju, usledio je veliki i neočekivan pad. Glavni krivac je ko drugi do Đoković.

Naime, Novak je pobedio Karlitosa u finalu Sinsinatija nakon velikog preokreta. Bio je to najbiolji meč 2023. godine u kom je španski teniser imao vođsto u setovima, dok je Srbin delovao iscrpljeno, borio se da dođe do daha usled velike vrućine. Duel je trajao skoro četiri sata, a najbolji svih vremena je uspeo da spasi meč loptu i napravi neverovatan preokret.

Alkaraza su savladale emocije, nije mogao da zadrži suze posle tog okršaja i videlo se da mu je poraz baš teško pao.

Od tog momenta ne liči na sebe. Odirao je sedam turnira i ni na jednom nije uspeo da se domogne finala! Nedostaje mu samopozdanja, sigurnosti, što je sve posledica pomenutog meča sa Novakom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading