MAMMA MIA, ZAR OPET ON? Đoković protiv noćnih mora, vreme je za odgovor na bizarno pitanje

07:00 | 11-04-2024

Sportski pogled 0

Novak želi revanš

Novak Đoković
EPA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković odigrao je besprekorno u drugom kolu Monte Karla pobedivši Romana Safijulina sa 6:1, 6:2. Ovakva partija je prilično ohrabrujuća nakon razočaravajućeg starta sezone, ali sada ga čeka veliki test.

Novakov rival u trećoj rundi je Lorenco Museti, momak koji ga je u istoj fazi turnira eliminisao prošle godine. Đoković je ove godine već izgubio od dvojice Italijana, u polufinalu Australijan opena ga je savladao Janik Siner, a u trećem kolu Indijan Velsa Luka Nardi.

Tako je Srbin na konferenciji za medije dobio pitanje da li se plaši susreta sa italijanskim igračem?

- Ne plašim se nikoga i ničega, ali se zaista nadam da ću dobiti priliku da ponovo igram sa njim, da dobijem meč, još jedan ovde - rekao je Đoković, pa se osvrnuo na Musetija:

- Očigledno je jedan od najtalentovanijih igrača na šljaci, ima prelep jednoručni bekhend. Odličan je atleta. Može da uradi velike stvari. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača, ne samo iz Italije, već generalno - objasnio je svetski broj jedan.

Museti ima 22 godine, 24. je na ATP listi, ali se ne može pohvaliti dobrom formom. U Eštorilu je stao već kod prve prepreke, pošto je poražen od Nuna Borgesa, da bi u Monte Karlu pokazao naznake povratka u formu. Najpre je bio bolji od Tejlora Frica, a onda i od Artura Fisa.

Prva tri međusobna okršaja Đoković je rešio u svoju korist, ali je u Kneževini slavio Italijan. Tada su bili dosta teški, vlažni uslovi za igru, meč je prekidan zbog kiše, a Đoković je izgubio iako je dobio prvi set i u drugom vodio 4:2.

Novak je protiv Safijulina izgledao veoma dobro, a naročito raduje što je bekhend profunkcionisao. Od velike je važnosti da Srbin bude agresivan i optereti Lorencov bekhend. 

Ovo je idealna prilika da se Đoković osveti Italijanu i nastavi proces podizanja forme, te tako dokaže da se najveći ikada ne plaši nikoga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading