Imperator Novak zbija redove i sprema se za pohod na Ajfelov toranj

07:25 | 07-05-2024

Sportski pogled 0

Vreme je za generalnu probu pred ono najvažnije

Novak
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Tron je uzdrman, neke bitke su izgubljene, pa valja zbiti redove pred rat. Kruna je i dalje na glavi imperatora Novaka Đokovića, premda se dobrano nakrivila. Glavnih pretendenata na presto nema. Janik Siner i Karlos Alkaraz su povređeni, ali to ne znači da Srbina čeka lak zadatak.

Nagoveštaj povratka u formu Đoković je pokazao u Monte Karlu, gde je u polufinalu izgubio od Kaspera Ruda. Iz meča u meč dizao je nivo igre i dobio je ono što tražio. Preskočio je masters u Madridu i u Beogradu se pripremao za izazove koji ga čekaju. U Rimu se očekuje da zaigra najbolje od početka godine, povrati poljuljano samopouzdanje i u dobrom raspoleženju ode u Pariz. 

Voli Novak da igra u Italiji, ovaj turnir je osvajao čak šest puta i to mu je ubedljivo najbolji masters na šljaci. Odgovaraju mu uslovi, ima dobru konekciju sa publikom, što se baš ne može reći za Monte Karlo i Madrid.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Što se samog žreba tiče, može se reći da je Đoković dobro prošao.

Slobodan je u prvom kolu, dok će u drugom igrati sa Romanom Safijulinom ili kvalifikantom. Dakle, početak isti kao u Monaku. Tada je Rusa dobio dosta lako, pa se sličan scenario očekuje i ovoga puta.

Treće runda bi Đokoviću mogla da donese susret sa Alehandrom Tabilom. Čileanac obožava da igra na šljaci i mogao bi da namuči našeg asa, ali plasman u narednu fazu ne bi smeo da se dovede u pitanje. 

Novak EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

 

U osmini finala mogući su dueli sa Fransiskom Serundolom iz Argentine ili Karenom Hačanovom iz Rusije. Serundolo je takođe šljakaš, dok je Hačanov umalo pobedio Sinera u Madridu.

Zatim bi na red mogao da dođe okršaj sa Kasperom Rudom. Bila bi to sjajna prilika za Novakov revanš. Norvežanin je posle finala Monte Karla osvojio Barselonu, veoma je nezgodan na ovoj vrsti podloge, ali je u principu reč o igraču protiv kojeg Đoković voli da igra. Ako Novak bude na svom nivou, teško da će Rud imati šanse.

Projetkovani rivali u polufinalu su Aleksander Zverev i Grigor Dimitrov, teniseri koji igraju po sistemu toplo-hladno. 

U drugoj polovini žreba su Danil Medvedvev, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas. Takođe, "opsednuti" Đoković bi sa "normalnim" Nadalom mogao da se sastane tek u finalu. Ali, pošto Rafa ne juri rekorde, već povređen i u 38. godini života iz čistog zadovoljstva muči svoje telo, onda ga i ne treba očekivati u meču za trofej.

Dugo već Novak nije osetio ukus pobede, pa bi bilo od velike važnosti da se to promeni pred Rolan Garos, čisto da ona kruna više ne bude nakrivljena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading