ZVER SE VRATILA Novaku je baš ovo bilo potrebno

07:12 | 02-06-2024

Sportski pogled 0

Dobro nam došao nazad, Novače!

Novak

Da li je Novak Đoković motivisan? Ima li snage da igra maratonske mečeve? Može li opet da bude onaj stari? Odgovor na ova pitanja je potvrdan, a iz tog se da izvući jasan zaključak - Novak Đoković može da osvoji Rolan Garos!

Posle loših partija u Monte Karlu, Rimu, Ženevi, veliki crv sumnje se uvukao, čak i Novakovi najveći navijači postali su (blagi) pesimisti. Mnogi su ga otpisali, prežalili, a onda se opet pojavio on i sve demantovao.

Kada čovek čija karijera traje gotovo 20 godina, koji je odigrao 1.000 mečeva, ponovo pomeri granice, onda znate kakav je spektakl odigrao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak Đoković i Lorenco Muzeti su ušli u istoriju Rolan Garosa jer su odigrali meč koji se najkasnije završio na turniru.

Odlično je Novak krenuo, imao set i brejk prednosti, ali onda počinje drama. Smeč, koji mu kroz celu karijeru zadaje mnogo muke, ponovo mu je došao glave, Italijan je uspeo da dobije taj-brejk drugog seta, a onda i da povede sa 2:1.

Ipak, kao nijednom do ovog momenta ove sezone, Đokovićev govor tela je ulivao sigurnost njegovim navijačima. Delovao je sveže kako je meč odmicao, bio fokusiran i što je najvažnije gladan.

Muzeti je igrao kao u transu, pogađao iz nemogućih pozicija i maksimalno eksploatisao sve Novakove slabosti igre na mreži.

Međutim, kada Đoković upali onaj grend slem mod, na tri dobijena seta ga je gotovo nemoguće pobediti. "Gušio" je rivala iz gema u gem, vrebao, čekao i dočekao priliku.

Pojačao je intenzitet udaraca baš kada je Lorenco počeo da pada i četvrti set dobio sa 6:3, a peti 6:0!

Iako se duel završio u tri sata posle ponoći, baš ovo mu je bilo potrebno. Istina, narušiće mu se ritam, rutina, ali zna on vrlo dobro kako da se nosi u takvim situacijama. Ono što je dobio mnogo je više, od jedne neprospavane noći. Ovo mu je bila ogromna injekcija samopouzdanja. Ponovo je dokazao sebi da je u stanju da igra na najvišem nivou i to maratonske mečeve, a ujedno je poslao poruku i ostalim teniserima - vratio se, tačnije nije on nigde ni odlazio samo se malo pritajio.

Novak je opet Novak, a to može da znači samo jedno, spreman je da ide do kraja!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading