Đoković ima sreće, a Englezi nemaju

10:51 | 11-07-2024

Sportski pogled 0

Po ko zna koji put nemaju srama.

appp

Piše: Đorđe Miljanić

Fudbalska reprezentacija Engleske se plasirala u finale Evropskog prvenstva. Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona. Naizgled neuporedivo, ali zapravo vrlo slično.

Novak Đoković otkrio sve o čudesnom oporavku posle operacije kolena

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naravno, ne u sportskom smislu, već u percepciji određenog dela publike i medija. Uglavnom engleskih. 

Svedoci smo torture koju naš teniser proživljava u poslednje vreme na Vimbldonu, pošto se samo traži razlog da se obezvredi ono što je u karijeri i u dosadašnjem toku turnira učinio.

Otkako je Aleks De Minor objavio da odustaje od daljeg nastupa, Đokovića nazivaju srećnikom. Isti epitet mu kače i zbog toga što, prema njihovim rečima, imao lak žreb, potpuno zaboravivši da je Novak pre samo mesec dana na Rolan Garosu odustao zbog povrede.

Takođe, licemerje Engleza je neuništivo, s obzirom na to da njihova fudbalska reprezentacija ima sreće kao niko na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Što bi se reklo u našem narodu, na pravdi Boga su stigli do finala takmičenja, a da nisu odigrali nijedan meč sa nekom od vrhunskih timova. Primera radi, Španija je do istog cilja morala da stigne preko Francuske, Nemačke, Italije, Hrvatske... 

"Gordi albion" je protiv iole kvalitetnog rivala igrao samo u polufinalu sa Holandijom, koja je slabija od većine protivnika "crvene furije".

Ipak, nigde u engleskim medijima ili društvenim mrežama ne može da se nađe da je bar neko rekao da je njihov nacionalni tim imao sreće i to ne samo zbog žreba, već i načina na koji je pobeđivao, pošto mu je igra tokom čitavog šampionata ispod nivoa.

Tako da, još jednom smo videli na delu mržnju Engleza prema Novaku Đokoviću i njihovu nesposobnost da gledaju u svoje dvorište.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading