Ovo je molitva Bogu za srpske košarkaše

18:00 | 10-08-2024

Sportski pogled 0

Naši momci su zaslužili malo Božje milosti i pravde.

Avram

Piše: Đorđe Miljanić 

Hvala Ti, Bože, što su srpski košarkaši osvojili bronzanu medalju i što si ih sačuvao od povreda, što si im omogućio da budu složni i što si im dao hrabrost i hladnu glavu da prebole iskušenje koje si im zadao posle finala Olimpijskih igara.

Hvala Ti, Bože, što si našoj zemlji i našem narodu dao talenta za sport, a posebno košarku, što si mu dao visinu da njome može da se bavi na vrhunskom nivou, što si im usadio da na terenu uvek budu fer i hvala Ti što si im dao snagu da prevaziđu nedaće i što si našem narodu dao razloga za sreću, radost i slavlje.

Ipak, molimo Te, Bože, da ne dozvoliš da ova generacija košarkaških majstora ostane bez zlatne medalje na velikim takmičenjima. Molimo Te, Bože, da ih sačuvaš od povreda, od zlih iskušenja i ostalih đavoljih rabota, molimo Te, da ostanu složni, skromni, pravedni i da im ljubav prema zemlji, narodu i bližnjima bude glavna motivacija u karijerama.

epa EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
 

OTKRIVAMO Ono što je Jokić uradio protiv Nemačke, nije nikad niko u istoriji Srbije - ni Đorđević, ni Bodiroga, ni Danilović, ni Kićanović...

Molimo Te, Bože, da se više ne dešavaju slučajevi kao sa Borišom Simanićem, Stefanom Jovićem, Brankom Jorovićem i sličnima, koji su dali svoje zdravlje zbog Srbije.

Bože, molimo Te za pravdu koja ponekad ne postoji na ovoj grešnoj planeti, molimo Te da se ne ponovi ono što se dogodilo u polufinalu Olimpijskih igara i molimo Te da nas ubuduće sačuvaš od takvog zla. 

Isto tako, molimo Te da i našim košarkašima daš malo više Tvoje blagodeti, kako bi se lakše suočili sa iskušenjima koje si im zadao i kako bi bar jednom na svojoj koži, dok borave na Zemlji, saznali šta je Tvoja pravda pre nego što dođu Tebi na nebo pred Sud.

Bože, molimo Te, blagoslovi ih i daj im ono za šta se bore celoga života, a to je zlatna medalja.

Amin.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading