Šta se dešava sa Kristijanom Ronaldom?

13:06 | 19-08-2024

Sportski pogled 0

Skandalozno ponašanje Portugalca u poslednje vreme

Kristijano Ronaldo

Kristijano Ronaldo je bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Portugalac je u karijeri osvojio pregršt trofeja i priznanja, oborio je mnoge rekorde koji će teško biti nadmašeni, godinama je zajedno sa Lionelom Mesijem pomerao granice i među ljubiteljima fudbala je uvek postojala rasprava oko toga ko je od njih dvojice bolji.

Ipak, najbolji dani su daleko iza Ronalda. Skoro pune dve godine igra u Saudijskoj Arabiji, gde je došao tako što je bio nepoželjan u Mančester junajtedu. Dakle, već tokom drugog mandata na "Old Trafordu" se videlo da je njegova karijera u žestokom padu i klub je jedva čekao da ga se otarasi.

Došao je u Al Nasr gde zarađuje ogroman novac i na neki način je pokrenuo talas odlazaka elitnih igrača na Arabijsko poluostrvo za basnoslovne svote novca.

U međuvremenu se navikao na tamošnji život i fudbal, nastavio je da teroriše protivničke odbrane. Prošle sezone je oborio rekord po broju golova u jednoj sezoni prvenstva Saudijske Arabije (35). Delovalo je da je srećan i zadovoljan i da je pronašao svoj mir.

Kristijano Ronaldo Profimedia
 

 

Ipak, u poslednje vreme je 39-godišnji Ronaldo dospeo u centar pažnje zbog, najblaže rečeno, neprimerenog ponašanja na terenu. 

Tokom Superkupa Saudijske Arabije, Portugalac je imao nekoliko gestova zbog kojih se našao na udaru mnogih. Najpre je u polufinalu katastrofalno izveo slobodan udarac, iako je prethodno govorio sebi u bradu "ja sam najbolji" i tako je došao do toga da mu se navijači širom sveta podsmevaju.

Ipak, daleko od toga da je to sve. Vrhunac sramotnog ponašanja i gestikuliranja je bio u finalu protiv Al Hilala, za koji nastupaju srpski reprezentativci Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović. Al Hilal je razbio Al Nasr sa 4:1 i tako došao do prvog trofeja u sezoni.

Ronaldov tim je vodio na poluvremenu, ali se u nastavku potpuno raspao i protivnik je za samo 14 minuta postigao čak četiri gola i došao do ubeldjive pobede, zbog čega je Kristijano potpuno izgubio razum.

Počeo je da proziva saigrače na terenu i pokazivao je rukama da spavaju i da je utakmica gotova. 

To nije bilo sve. Po završetku utakmice je odbio da primi medalju i samo je otišao u svlačionicu, dok su svi njegovi saigrači ostali na terenu. Ovo je zaista sramotan potez slavnog fudbalera kojim je pokazao veliko nepoštovanje prema protivniku, ali i prema svom klubu i tamošnjem fudbalu. Oduvek je bio poznat po tome da je loš gubitnik, ali ovi postupci zaslužuju svaku osudu.

Ove situacije pokazuju da je Ronaldo izuzetno nervozan, kao da je frustriran što više ne može da igra na vrhunskom nivou. Podsetimo, na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu je nastupao za Portugal, ali ni na jednoj utakmici nije uspeo da postigne gol, čak je i promašio penal u meču protiv Slovenije i samo zahvaljujući golmanu portugalske reprezentacije Diogu Kosti nije bio aspolutni tragičar. I u najboljim danima svoje karijere je imao loše periode, da bi na kraju uvek uspevao da zapuši usta svim kritičarima, ali izgleda da sada to više nije slučaj.

Kristijano Ronaldo AP Photo/Ariel Schalit
 

 

Deluje da godine čine svoje, da ni tako veliki šampioni ne mogu da pobegnu od tog bremena i Ronaldo bi možda polako trebalo da razmisli o tome da je možda došlo vreme da se oprosti od fudbala. Ipak, poznavajući njegov ego i njegovu snagu volje, to se neće desiti uskoro. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading