NE OSEĆAM SE KAO VANZEMALJAC Federer progovorio o penzionerskim danima

06:00 | 19-09-2024

Tenis 0

Bivši prvi igrač sveta Rodžer Federer rekao je da mu je ostanak u tenisu po završetku karijere pomogao da se ne oseća "kao vanzemaljac" na turnirima.

rodz

Federer se pre dve godine u Londonu povukao iz tenisa na Lejver kupu, egzibicionom turniru čiji je jedan od osnivača. On je od tada ambasador tog turnira koji će se od petka do nedelje održati u Berlinu.

- Srećan sam što sam se vratio odmah posle povlačenja na određene turnire. Mislim da sam prilično brzo 'skinuo flaster', a kada uđem na određene teniske stadione i dalje osećam da tamo pripadam. Ne osećam se kao vanzemaljac, što je dobra stvar jer vrlo brzo možete tako da se osetite - rekao je Federer u Berlinu.

Federer je jedan od najboljih tenisera svih vremena sa 20 grend slem titula.

- Srećan sam što i dalje mogu prijatno da se osećam u ovakvom okruženju - dodao je 43-godišnji Švajcarac.

Svojevremeno njegov veliki rival Španac Rafael Nadal odustao je od učešća na Lejver kupu zbog problema sa povredom, ali njegov mladi sunarodnik Karlos Alkaras će predvoditi Tim Evropa. Tu će biti i domaći igrač Aleksandar Zverev, za koga je Federer rekao da je blizu osvajanja grend slem titule.

- Vidim nekoga ko igra previše pasivno, previše defanzivno, kada je najpotrebnije. Mora da se seti da ne bude previše pasivan i mislim da će tada nešto sjajno da mu se dogodi - naveo je Federer.

On je pohvalio zvezde u usponu Italijana Janika Sinera i Alkarasa, ali je i izrazio optimizam po pitanju rezultata srpskog tenisera Novaka Đokovića, za koga je rekao da je jedan od favorita za osvajanje Australijan opena. U vezi Nadala rekao je da je teško predvideti pošto je ove godine Španac odigrao malo mečeva.

Lejver kup osnovan je 2017. godine, Tim Evropa osvojio je četiri titule, a Tim Svet trijumfovao je u poslednje dve godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading