NOVAKA NIJE BRIGA ZA PARIZ I TORINO Čuveni teniser otkrio - evo šta će Đoković raditi sledeće godine

16:30 | 23-10-2024

Tenis 0

Srbin ima druge prioritete

Novak Đoković

Novak Đoković odlučio je da preskoči ovogodišnji Masters u Parizu i samim tim je njegov plasman na Završni turnir u Torinu pod velikim znakom pitanja.

Srpski teniser je odlučio da napravi velike promene, koje će doći do izražaja naredne sezone u kojoj će imati šampionske ambicije.

Ovo zapažanje je izneo nekadašnji američki teniser Endi Rodik. Ova sezona je zaista nekarakteristična za Đokovića koji nije uspeo da osvoji nijednu ATP titulu, ali je ostvario svoj san i došao do toliko željene zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je Novaku bio apsolutni prioritet u 2024. i uspeo je da dođe do velikog uspeha.

Najbolji teniser svih vremena je nedavno izjavio da su mu u završnoj fazi karijere bitni jedino grend slem turniri i reprezentacija, što dovoljno govori o tome da mu pozicija na svetskoj rang listi više nije prioritet.

Nakon poraza u finalu Mastersa u Šangaju od Janika Sinera, Novak je istakao da je zadovoljan učinjenim u ovoj sezoni i neće se preciše potresti ukoliko se ne kvalifikuje u Torino.

- Moja interpretacija načina na koji Novak govori je da ga više nije briga za plasman. On zna gde je bio - rekao je Endi Rodik u svom podkastu „Served“ i nastavio:

- Ne možete zauvek imati prvo mesto na rang listi. Novak ga ima više nedelja od bilo koga. Ovako će sledeća faza njegove karijere ići tamo gde on bira svoja mesta. Nije ga briga za Pariz, neće igrati u Torinu.

Đoković je trenutno šesti u trci za Torino, ali bi mogao da doživi pad na listi pošto se njegovi konkurenti Aleks de Minor, Tomi Pol i Grigor Dimitrov takmiče ove nedelje na turnirima u Bazelu i Beču i ukoliko ostvare dobre rezultate, Novak bi mogao da ostane bez Završnog mastersa, ali deluje da ga je za to baš briga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading