KOMPLETAN IGRAČ NA SVIM PODLOGAMA Nekadašnji 15. igrač planete nema dilemu da je Novak najveći ikada u istoriji belog sporta

15:00 | 28-10-2023

Tenis 0

Nekadašnji australijski teniser Vali Masur izjavio je da nije upitno da je Novak Đoković statistički najbolji teniser svih vremena

Novak Đoković na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

Vali Masur, nekadašnji 15. igrač sveta, u intervjuu za australijski Jahu Sports objasnio je kako je Novak Đoković razvio svoju igru. 

Prema njegovim rečima, poboljšao je forhend i servis između ostalog, te za razliku od drugih nema "rupu" u svojoj igri.

- Kada pogledate igrače, većina njih radi nekoliko stvari veoma dobro, ali imaju i rupe u igri koje možete iskoristili ili imaju dane kada mentalno ne mogu da izađu na kraj. Ali Novak, čini se da uvek drži stvari pod kontrolom. Uvek ima sjajan bekhend, forhend mu je takođe svetska klasa jer je radio na njemu. Imao je u prošlosti probleme sa servisom, ali je i to sredio do tančina - rekao je Masur. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA Nole trenirao sa atraktivnom srpskom teniserkom, pa dobio lekciju (VIDEO)

Selektor Dejvis kup reprezentacije 2015. godine smatra i da je Đoković napravio sjajan bilans između fizičkih i psihičkih karakteristika.

- Fizički, doveo je sebe do sjajnog nivoa kada su brzina, okretnost i istrajnost u pitanju. Na sve to, ima i sjajan mentalni sklop koji mu omogućava da koliko god ga pritiskate i jače ga čačnete, on sve bolje igra. Ima takav mentalitet gde mu nije bitno kakve mu se šanse daju ili kakav je narativ, jer je kompletan igrač na bilo kojoj podlozi - zaključio je Masur.

Podsetimo, Đoković će u sedmivi pred nama igrati na mastersu u Parizu. U prvom kolu je slobodan, dok će u drugom igrati protiv boljeg iz meča Kecmanović - Ečeveri. 

U Gradu svetlosti, Novak će igrati i u dublu. Partner mu je Miomir Kecmanović, a prvi protivnici su im Janik Siner i Stan Vavrinka. 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading