PODATAK KOJI GOVORI KAKAV JE NOVAK DOKTOR TENISA Đoković na tronu proveo vremena koliko i 18 drugih tenisera zajedno

10:30 | 30-10-2023

Tenis 0

Novak Đoković provodi 397. sedmicu na prvom mestu ATP rang liste. Podatak koji je sam po sebi neverovatan, ali koji dobija novu dimenziju ako se zna da je 18 igrača u prošlosti provelo toliko vremena na vrhu poretka - zajedno

Novak Đoković na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković na prvom mestu ima 11,045 bodova, što je 2,420 više od drugoplasiranog Karlosa Alkarasa.

Srbin je sve bliži 400. nedelji na teniskom tronu! Da bi došao do ovog fantastičnog dostignuća, nedostaju mu još tri sedmice. 

Trenutno je Đoković na 397, što je samo po sebi neverovatno. Pogotovo kada se uzme u obzir da je u prošlosti čak 18 tenisera zajedno provelo toliko vremena na vrhu poretka.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dakle, Novak je sam vladao svetskim tenisom koliko Edberg (72), Kurijer (58), Kuerten (43), Mari (41), Nastase (40), Alkaras (36), Vilander (20), Medvedev (16), Rodik (13), Beker (12), Safin (9), Njukomb (8), Ferero (8), Muster (6), Rios (6), Kafeljnikov (6), Moja (2) i Rafter (1) ukupno. 

PROZIVKA TAJSONA FJURIJA DOVELA NOVAKA DO SUZA To je isto kao da šampion stonog tenisa igra protiv Đokovića 

Srbin će u Bersiju braniti 600 bodova koliko je osvojio prošle godine plasmanom u finale. Po pravilima, posle turnira u Parizu - odnosno 6. novembra, brišu se i poeni sa Završnog mastersa - tako da će Novak sigurno izgubiti i 1.500 bodova osvojenih u Torinu prošle godine.

Novaku će plasman u finale mastersa u Parizu biti dovoljan da sačuva čelnu poziciju. Ako takmičenje završi u polufinalu ili četvrtfinalu, Karlosu Alkarasu titula donosi prvo mesto. Ako Đoković stane pre četvrtfinala, Špancu će biti dovoljan ulazak u finale.  

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading