ŠTA SE DESILO SA KARLITOSOM? Alkaraz dobio šamar po meri Novaka Đokovića

07:17 | 01-11-2023

Tenis 0

Karlos Alkaraz je doživeo debakl, a sve to otvorilo je put Novaku Đokoviću

Alkaraz je u krizi
AP Photo/Andy Wong

Ko je mogao da očekuje ovakav poraz Karlosa Alkaraza. Znalo se da će Pariz i završni Masters u Torinu odlučivati, iako je razlika na ATP listi bila velika, jer je Novak branio 2.100 bodova za prošlogodišnje finale Pariza i titulu bez poraza u grupi u Torinu.

Sa druge strane, Alkaraz je branio četvrtfinale i 180 bodova iz Pariza, pa je imao šansu da zaradi dobar broj bodova, ali će zbog šokantnog poraza ostati bez 170 bodova.

Novak sada ima otvoren put ka mestu broj 1, jer trenutno kada računamo da mu se oduzima 2.100 bodova ima 500 bodova više od Španca (Novak 8.955, Alkaraz 8.455).

SADA JE SVE JASNO Alkaraz otkrio zašto je trenirao sa Đokovićem

Ukoliko Novak osvoji titulu u Parizu, imaće 1.490 bodova više od Alkaraza, pa će mu biti potrebno da na završnom Mastersu pobedi samo u jednom meču, gde se pobeda u grupi računa 200 bodova, i matematički će osigurati prvo mesto.

Ovaj poraz Alkaraza imaće i dugoročnije posledice po bitku za broj 1, jer Novak već u januaru brani titulu na Australijan openu, što je 2.000 bodova, dok Alkaraz zbog povrede nije igrao u Australiji prošle sezone, pa bi i u januaru bilo veoma teško Novaku da sačuva prvo mesto u slučaju da razlika između njega i Alkaraza bude minimalna na kraju godine.

Za više sportskih informcija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading