NOVAK REŽIRAO DRAMU SA SREĆNIM KRAJEM Đoković preživeo agoniju i plasirao se u četvrtfinale Pariza

22:22 | 02-11-2023

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu

Novak Đoković
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak je posle preokreta pobedio Talona Grikspora - 4:6, 7:6 (2), 6:4, posle dva sata i 40 minuta igre.

Bio je ovo verovatno i najčudniji Đokovićev meč u sezoni. Sve je išlo kao podmazano, vodio je sa 4:1, a onda kolaps. Imao je izvesnih fizčkih problema, pa je u jednom trenutku pozvao doktora koji mu je dao tablete, iako ništa nije nagoveštavalo da ga nešto muči.

Servirao je jako dobro, forhend je bio gotovo besprekoran, pa je ekspreno stekao brejk prednosti. Ipak, tada se Novakova igra potpuno raspala. Postao je previše pasivan i Grikspor je to kaznio, te do brejka došao kada je prvi reket sveta imao 40:15.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak Đoković EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Nije se Đoković trgao, naprotiv, potpuno se ugasio, čak i statirao, pa Talon osvaja pet gemova u nizu i dolazi do seta.

Loše je Novak izgledao i većim delom drugog seta, borio se da dođe do vazduha, ponovo se loše kretao, dok 23. teniser sveta nije posustajao.

Uspeo je Srbin da spasi brejk loptu na startu, ali potom i do prokocka tri vezane, jer se ponovo nije usudio da zaigra agresivnije.

Ušlo se u mirniju fazu meča, sve do devetog gema, kada se Novak suočava sa dve brejk prilike. Tada Đoković pokazuje da je najbolji kada je najpotrebnije. Hrabro je odigrao servis volej, a potom odservirao as i sprečio rivala da servira za pobedu.

Novak Đoković EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
 

 

Otišlo se u taj-brejk, Novakovu mirnu luku. Prepustio je protivniku tek dva poena i došao do izjednačenja.

Iako je Grikspor bio nešto sigurniji na startu trećeg seta, Đoković je bio taj koji je prvi došao do brejk i u to u petom gemu. Imao je holandski teniser 30:0, ali Novak onda osvaja četiri uzastopna poena i dolazi do vođstva od 3:2. 

Ipak, bio je ovo jedan od onih dana kada ništa ne može da ide glatko, pa smo novu dramu dobili u finišu meča. 

Publika je dekoncentrisala Novaka koji se unervozio, pa je odservirao duplu servis grešku na brejk loptu i Grikspor je izjednačio na 4:4.

Međutim, Đoković ponovo pokazuje neverovatnu mentalnu snagu. Dobija dva gema zaredom i to bez izgubljenog poena, te tako u velikom stilu izborio plasman u četvrtfinale.

Naredni rival biće mu pobednik meča Danijel Altmajer - Holger Rune.

ĐOKOVIĆ - GRIKSPOR 4:6, 7:6, 6:4

Treći set:

6:4 - Kraaaaaj! Novak Đoković je u četvrtfinalu mastersa u Parizu! I ovaj gem je dobio bez izgubljenog poena.

5:4 - Breeeeejk! Pa, ovo može samo Novak! Posle onakvog prethodnog gema, sada pravi brejk i to bez izgubljenog poena. Sjajno je riternirao i sada servira za plasman u četvrtfinale!

4:4 - Neverovatno. Bez potrebe se Đoković unervozio, dozvolio je da ga dekoncentriše neko sa tribina, pa je na brejk loptu odservirao duplu servis grešku i vratio rivala u igru. Imaćemo dramu i trećem setu.

4:3 - Imao je Đoković priliku da napravi dupli brejk kojim bi vrlo verovatno i rešio pitanje pobednika, ali Talon pronalazi dobar prvi servis i ostaje u igri.

4:2 - I u ovom gemu je Novak imao probleme, zakomplikovao je situaciju, pa je Grikspor došao do 15:30, ali ponovo Đoković na vreme uspeva da se trgne, siguran je bio na smeču, pa sada vodi sa 4:2.

 

 

3:2 - Breeeeejk! Đoković pravi verovatno i ključni korak ka pobedi. Iako je bilo 30:0, osvojio je naredna četiri poena i došao do brejka.

2:2 - Ovoga puta Novak mnogo sigurniji i posle dugo vremena dolazi do gema bez izgubljenog poena.

1:2 - Ponovo Holanđanin lako dolazi do servis gema.

1:1 - Prilično težak gem za Đokovića. Pretio je Grikspor, imao 15:30, Novak se borio da dođe do daha, ali je uspeo da pronađe dobre forhende i spreči brejk na startu seta odluke.

0:1 - Savršen gem Grikspora na startu trećeg seta, nije Novaku prepustio ni poen.

Drugi set:

Taj-brejk:

 

 

7:2 - Dolazi Đoković do izjednačenja! Idemo u set odluke.

6:2 - Četiri set lopte za Novaka, posle nove greške Talona.

5:2 - Drugi poen u nizu za Holanđanina.

5:1 - Napokon poen dobija Grikspor.

5:0 - Brutalni Novak u taj-brejku.

4:0 - Siguran Novak na mreži.

3:0 - Novi mini brejk Novaka, dupla servis greška Talona.

2:0 - Mini brejk pravi Đoković, Grikspor forhend smešta u mrežu.

1:0 - Divan forhend Novaka na startu taj-brejka.

6:6 - Ovoga puta Grikspor lako dolazi do gema. Idemo u taj-brejk.

6:5 - Iako je izgubio prvi poen, naredna četiri je Novak dobio, a najlepši je bio poslednji kada je izveo divan polu-volej. Ponovo će Talon servirati za ostanak u setu.

5:5 - Delovalo je da bi Novak mogao sada da dođe do seta, igralo se na razliku, imao lepu šansu da "probije" rivala na mreži, ali je izabrao pogrešan udarac i Holanđanin se izvukao.

5:4 - Auh, kako se Đoković izvukao. Imao je Grikspor dve vezane brejk lopte, a onda Novak odigrava servis volej i spasava prvu, a drugu je neutralisao asom. Uspeo je da se izvuče sa ivice provalije i sada je na korak od seta.

 

 

4:4 - Ekspresan gem za Holanđanina, drama u drugom setu.

4:3 - Napokon je Novak zaličio na onog igrača sa početka meča. Još uvek nema brejka u drugom setu.

3:3 - Grikspor ponovo lako dolazi do gema. Ponovo je Đoković nekako statično delovao. 

3:2 - Konačno jedan miran gem za srpskog tenisera. Baš ono što mu je bilo potrebno.

 

 

2:2 - U ovom gemu Đoković nije uzeo nijedan poen. Više od samog rezultata zabrinjava Novakov govor tela, očigledno je da ima neki zdravstveni problem.

2:1 - I ovaj gem je bio prilično napet, 30:30, ali Novaku se servisi pritekli u pomoć. Bez brejka na startu drugog seta.

1:1 - Možda i najčudniji Novakov meč od početka godine. Sada je on imao tri vezane brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. I dalje Đoković suviše pasivan.

1:0 - Nešto definitvno nije u redu sa Đokovićem. I u ovom gemu se Novak suočio sa brejk loptom, ali je uspeo da je spasi i izvuče se najviše zahvaljujući dobrim servisima.

Novak je u pauzi između setova pio tablete, očito da ima neki problem.

 

 

Prvi set:

4:6 - Grikspur bez izgubljenog poena dobija gem koji mu donosi set. Đoković je vodio 4:1, a onda izgubio pet gemova u nizu!

4:5 - Potpuni kolaps Đokovića i Grikspur pravi novi brejk. Došao je Holanđanin do tri vezane brejk lopte, uspeo je Novak da ih spasi, prvi predivnim volejom, naredne dve servisima, ali je onda izgubio sledeća dva poena i sada Grikspur servira za set.

4:4 - Gem sa nulom za Grikspura, Novak se potpuno ugasio.

4:3 - Najlošiji gem Đokovića od početka turnira. Imao je 40:15, a onda izgubio četiri poena u nizu. Previše je pasivan bio Novak, drop šotom je pokušao da spasi brejk loptu, ali je Grikspur uspeo da uzvrati i vrati se u ovaj meč.

4:2 - Mirisalo je na novi brejk, pošto je Novak imao 15:30 ponovo zahvaljujući odličnom forhendu, ali onda Grikspor pronalazi dobre servise, Srbin greši i Holanđanin ostaje u igri.

 

 

4:1 - Nastavlja Đoković sa sigurnom igrom, naročito forhend dobro sluša od starta i krupnim koracima gazi ka prvom setu.

3:1 - Evo prvog gema za Talona, Novaku je prepustio tek jedan poen.

3:0 - Potvrđuje Đoković brejk i vrlo brzo dolazi do 3:0. Odličan početak meča za nešeg tenisera.

2:0 - Breeeeejk! Dva sjajna vinera je pogodio Grikspora, prvo iz bekhenda, a onda i sa forhend strane. Ipak, onda u narednim poenima Đoković preuzima inicijativu i dolazi do 30:30. Holanđanin bekhend smešta u mrežu i Novak dolazi do prve brejk lopte koju koristi i vodi sa 2:0!

1:0 - Siguran uvodni gem za Novaka. Servis je jako dobro funkcionisao i rivalu je prepustio tek jedan poen.

19.30 - Novak je spreman.

 

 

19.00 - Još pola sata do početka meča.

18.15 - Potencijalna opasnost na Novakovom putu do titule bio je Janik Siner, ali je on odlučio da se povuče sa turnira.

17.57 - Đoković i Holanđanin su se sastali dva puta i oba duela dobio je Srbin bez izgubljenog seta.

17.55 - Grikspor je u prvoj rundi savladao Jubenks, a potom Davidovič-Fokinu.

Novak Đoković EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
 

 

17.52 - Novak je bio slobodan na startu turnira, dok je u drugom bio bolji od Tomasa Ečeverija.

17.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola mastersa u Parizu. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz prestonice Francuske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading