NOVAK JE KRALJ PARIZA Čelični Đoković očitao lekciju Bugarinu i osvojio 40. masters titulu

16:52 | 05-11-2023

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je masters u Parizu!

Novak Đoković
AP Photo/Michel Euler

Novak je u velikom finalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova - 6:4, 6:3, posle jednog sata i 39 minuta igre.

Đokoviću je ovo sedma titula u Bersiju i ukupno 40. iz Serije masters 1.000. Ujedno ovo mu je 97. titula u karijeri. 

Prošle godine je svetski broj jedan poražen u finalu od Holgera Runea, sada je otišao korak dalje i to će mu doneti novih 400 bodova na ATP listi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

Još jednom se ispostavilo da je srpski teniser prava noćna mora za Grigora, pošto Novak sada u međusobnom skoru vodi sa 12:1.

Uprkos stomačnom virusu koji ga muči i maratonskim mečevima ove sedmice, Đoković je odigrao odličan meč i ponovo dokazao da je čovek od čelika.

I jedan i drugi su dosta nervozno ušli u finale, pa smo u uvodnih nekoliko gemova gledali samo greške, ali su serveri bili prilično sigurni.

Međutim, kako je set odmicao, tako je Novak bivao sve sigurniji, a čak i kada se ne bi osećao komforno sa osnovne linije izlazio bi na mrežu gde je bio perfektan.

Prelomni trenutak seta, odnosno meča dogodio se u sedmom gemu kada Novak koristi jedinu brejk priliku, pošto je Dimitrov bekhend smestio u mrežu.

Manje probleme imao je Đoković da zatvori set, ali nije dopustio rivalu brejk loptu, pa je poveo sa 1:0.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu.

Đoković je bio miran, siguran i strpljivo čekao šansu za brejk.

Naterao je Grigora na nekoliko grešaka u nizu, napravio dva brejka i u velikom stilu došao do nove pobede.

ĐOKOVIĆ - DIMITROV 6:4, 6:3

Drugi set:

6:3 - Kraaaaaaaaaj! Novak Đoković je pokorio i Pariz!

5:3 - Novak na gem od titule. Raspucao se Grigor, pogodio sjajan forhend i došao do 30:30, ali naredna dva poena dobija Đoković.

4:3 - Šteta, imao je Đoković priliku za dupli brejk, ali je Dimitrov uspeo da je spasi i ostane u igri. Ipak, sve zavisi od Novaka koji je na dva gema od titule.

 

 

4:2 - Potvrđuje Novak brejk i to sa nulom! Sve je bliži trofeju.

3:2 - Breeeeeeeeejk! Đoković pravi verovatno i odlučujući korak ka tituli. Bio je ovo najduži gem od početka meča u kom je Dimitrovu popustila koncentracija što je Novak znalački kaznio. 

2:2 - I Novak kao Dimitrov, lako dolazi do servis gema. Sličan početak seta kao u prvom delu igre.

1:2 - Novi ubedljiv gem Grigora koji sve bolje servira. Bez brejka na startu drugog seta.

1:1 - Odličan gem Đokovića koji je obeležio predivan bekhend pasing šot. Ni traga od umora se ne vidi kod Novaka.

0:1 - Siguran Dimitrov na startu drugog seta, Novak je osvojio samo jedan poena u ovom gemu.

Prvi set:

6:4 - Ono najluđe su ostavili za kraj! Novak posle neverovatnog gema dobija prvi set. Videli smo nekoliko neverovatnih poena, jedna razmena je bila čak od 30 udaraca i dobio ju je Bugarin, ali Đoković mu ne dozvoljava brejk loptu i dolazi do prvog seta.

 

 

5:4 - Dimitrov uspeva da se izvuče, mada se igralo na razliku, Đoković nije došao do set lopte, ali sada servira za set.

5:3 - Još jedan gem bez izgubljenog poena za Novaka kojim potvrđuje brejk. Podigao je nivo igre u pravom trenutku.

4:3 - Breeeeeejk! Novak pravi brejk verovatno u ključnom trenutku. Forhend je profunkcionisao, a Bugarin je na brejk loptu, bekhend smestio u mrežu. 

3:3 - Ekspresan gem za Đokovića, bez izgubljenog poena. Ko će prvi da popusti?

2:3 - Ponovo je bilo 30:30, ali Dimitrov osvaja naredna dva poena. Dosta grešaka gledamo u uvodnim gemovima, čekamo da se borba rasplamsa.

2:2 - Pretio je Dimitrov, bilo 0:30, ali Đoković odigrava ponovo prelep volej, a potom pronalazi dobre servise i sprečava komplikacije. Još uvek nema brejka.

1:2 - Imao je Novak 15:30 i polu-šansu za brejk, ali Grigor pronalazi dobar prvi servis, zatim je Đoković u naredna dva poena bio suviše pasivan i Dimitrov je to kaznio.

Srbin ima problem sa sočivima. Pokušavao je da ih namesti na pravi način.

 

 

1:1 - Evo prvog gema i za Đokovića. Napravio je Novak dve greške bekhendom, bilo je 30:30, ali je onda naš teniser izveo najlepši potez od početka meča kada je odigrao sjajan volej, a potom dobrim servisom došao do gema.

0:1 - Bugarin se prvi upisao na semafor. Užasan gem na obe strane u kom smo samo greške gledali. Stegnuto su obojica ušla u finale, iako se igralo na razliku, Novak nije došao do brejk lopte.

15.04 - Igrači su upravo izašli na teren.

 

 

14.54 - Još oko deset minuta do spektakla.

 

 

14.35 - Strani mediji osuli su paljbu po Novaku zbog proslave trijumfa u polufinalu protiv Rubljova...

14.05 - Posle pobede nad Rubljovim, Novak je objasnio šta je to što ga gura napred i omogućava mu da bude i dalje u vrhu...

13.54 - Pred ovo veliko finale, Bugarin zna šta ga čeka protiv Novaka, a to govori i izjava Dimitrova pred ovo veliko finale u Parizu.

13.28 - Posle pobede u polufinalu protiv Rubljova, Đoković je izjavio: 

-Pa, mislim da sam malo bolje disao, to je presudilo. Imao sam malo više vremena da udarim loptu. Rubljov me je mučio kao što zmija guši žabu tokom meča. Znao sam da ima jako veliki kvalitet. Danas je igrao zaista fantastično, ne verujem da je Rubljov ikad bio bolji. Mučio sam se na početku, a onda je potom bilo bolje, što je bilo presudno da osvojim drugi set. U trećem setu sam imao šanse, on je imao dobre šanse da se vrati, doživeo je nesrećnu duplu grešku, ali mislim da sam zaslužio da prođem dalje - rekao je Đoković. 

13.09 - Tradicija je apsolutno na Novakovoj strani. On i Grigor su se sastali 12 puta i Srbin vodi sa 11:1 u pobedama.

13.07 - Dimitrov je do meča sa Đokovićem došao tako što je eliminsao Musetija, Medvedeva, Bublika, Hurkača i Cicipasa.

 

 

13.05 - Srbin je na putu do finala pobedio Ečeverija u dva seta, zatim su usledila tri maratona protiv Grikspora, Runea i Rubljova.

13.00 - Đokovića muči stomačni virus, imao je prilično iscrpljujuće mečeve ove sedmice, ali nebrojano puta se nalazio u sličnoj situaciji i nema dileme da će biti spreman za okršaj sa Bugarinom.

12.57 - Novak je prošle godine u finalu izgubio od Holgera Runea, pa sada želi da ode korak dalje. Ukoliko u tome uspe. masters u Parizu postaće njegov najuspešniji turnir iz ove kategorije.

12.55 - Novak će pokušati da dođe do sedme titule u Bersiju, a ujedno i do rekordnog 40. trofeja iz serije masters 1.000. Takođe, u pohodu je na 97. pehar u karijeriu svom sedmom finalu ove sezone, na jedanaest odigranih turnira.

12.50 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu mastersa u Parizu u kojem se sastaju Novak Đoković i Grigor Dimitrov. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz prestonice Francuske.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejbsuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading