NOLE, A DA ZAOKRUŽIMO NA 500? Zverev učinio Novaku ogromnu uslugu, evo šta poraz Alkaraza znači za Đokovića

07:00 | 14-11-2023

Tenis 0

Za Novaka je samo nebo granica

Novak Đoković
AP Photo/Antonio Calanni

Novak Đoković je došao u Torino sa dva cilja, da obezbedi prvo mesto na kraju godine i da osvoji titulu. Prvi je ostvario pobedom nad Holgerom Runeom na startu turnira, sada je red na drugi.

Naredne sedmice Novak će započeti 400. nedelju na vrhu ATP liste! 

Na ruku mu ide i poraz Karlosa Alkaraza od Aleksandra Zvereva.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Svaka pobeda u grupnoj fazi na Završnom mastersu donosi 200 bodova, pa je tako Novak sada uvećao prednost u odnosu na glavnog konkurenta, jer je prednost pre starta turnira iznosila 1.500 bodova.

Posle prvih mečeva u grupnoj fazi, ona sada iznosi 1.700.

Ovo može da bude značajno već za start naredne godine na Australijan openu, jer Đoković brani titulu plus 250 bodova za trofej u Adelejdu, a Alkaraz ne brani ništa, pošto prošle godine nije igrao u Melburnu zbog povrede.

Novak Đoković Marco Alpozzi/LaPresse via AP
 

 

Zbog toga Novaku znači svaki bod koji osvoji na završnom Mastersu, a dodatni bonus je ukoliko ih Alkaraz ne osvoji, jer razlika može da se uveća i preko 2.000 bodova, čime bi onda Novak bio siguran i sačuvao bi prvo mesto bez obzira na učinak na Australijan openu.

Nakon Australije, usledila bi američka turneja, mastersi u Indijan Velsu i Majamiju na kojima Novak nije učestvovao već dve godine, pa bi tu mogao da skupi dosta poena.

Đoković nije blistao prošle sezone na turnirima na šljaci, sve do Rolan Garosa na kom je osvojio trofej.

Imajući u vidu koliko je Novak motivisan i u kakvoj je formi, a sa druge strane Alkarazovu krizu i nedostatak kontinuiteta drugih igrača, dominaciji srpskog tenisera se ne nazire kraj.

Nebrojano puta je Đoković dokazao da za njega ne postoji rekord koji ne može da obori, pa je tako nakon trofeja u Parizu rekao da želi da nadmaši Džimija Konorsa koji je sa 109 titula aposultni rekorder. Novak ih za sada ima 97 i ako bude na približnom nivou kao što je sada, već za dve godine bi mogao da obori i taj rekord.

Ma koliko ludo zvučalo, mogao bi Novak da 500 nedelja provede kao svetski broj jedan! U najboljem slučaju, dakle pod uslovom da ga niko ne pretekne, Đoković bi početkom novembra 2025. godine mogao da premaši cifru od 500 sedmica!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading