NOVAK JE KRALJ LAVOVA Bivši Noletov trener opčinjen Đokovićem, uporedio ga sa najvećim zvezdama svetskom sporta

06:00 | 25-11-2023

Tenis 0

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker pričao je za nemački "Eurosport", a jedna od tema podkasta bio je najbolji teniser sveta

Novak Đoković i Boris Beker
Epa/MADE NAGI

Legendarni Nemac, koji sada radi kao trener Holgera Runea imao je dosta reči hvale o najboljem teniseru u istoriji "belog sporta". 

- Za mene, on je kralj lavova! Ono što je Novak uradio u svojoj karijeri dugoj 17 godina je neverovatno, a najbolji tenis igra u 36. godini. Osvojio je tri grend slem turnira ove godine. Stigao do finala Vimbldona - bio je tako blizu kalendarskog grend slema i to sve u 36. godini. Nije on sa ovog sveta. Dva i po sata igrao je u Parizu u četvrtak, tri sata protiv Holgera Runea u petak, potom tri sata protiv Andreja Rubljova - normalna osoba bi se umorila, a Novak postaje bolji i potom pobedi jakog Grigora Dimitrova u finalu. Zatim sve to ponovi na Završnom mastersu, rekao je teniski ekspert "Eurosporta". 

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI U TENISU Velika bruka uzdrmala beli sport, Dejvis kup obrisao snimak Novaka i ekipe uz “Veseli se srpski rode”

Beker je poredio Đokovića sa vrhunskim sportistima u drugim sportovima.

- Možda treba uopšteno da gledamo. Nije samo najbolji teniser u momentu, već najbolji sportista. Želim da ga poredim sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem - za mene, to je kategorija u kojoj se Novak Đoković nalazi. Svi oni dominirali su u poznim tridesetima, Đoković radi isto. Nadam se da će nastaviti još dugo vremena, zato što ništa bolje ne može da se desi mladim igračima nego da se takmiče na istom nivou sa najuspešnijim igračem svih vremena. To je najbolja lekcija u tenisu, rekao je Boris Beker. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading