STRAŠNA SMRT POTRESLA BELI SPORT Mlada teniserka se vratila sa treninga, kolabirala, pa preminula u bolnici

12:46 | 14-02-2024

Tenis 0

Policijski zvaničnik koji je vodio slučaj rekao je da su je lekari proglasili mrtvom nakon što je dovedena u bolnicu u Islamabadu

Tenis
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Tinejdžerka pakistanska teniserka Zainab Ali Nakvi umrla je zbog sumnje na srčani udar nakon što se srušila u svojoj sobi nakon treninga uoči ITF juniorskog turnira.

Sedamnaestogodišnja teniserka je preminula dok je odvedena u bolnicu u ponedeljak kasno uveče. 

Sa njom je bila i baka koja je potražila pomoć nakon što se devojka onesvestila.

- Veoma je tužno jer je Zainab bila veoma perspektivna teniserka u ženskom krugu i entuzijastično je radila na osvajanju ITF juniorskih takmičenja - rekao je visoki zvaničnik Pakistanskog teniskog saveza.

TUGA Preminuo legendarni teniser i član Kuće slavnih, sve je krenulo od US opena

Policijski zvaničnik koji je vodio slučaj rekao je da su je lekari proglasili mrtvom nakon što je dovedena u bolnicu u Islamabadu.

- Lekari sumnjaju na srčani udar i nazvali su ga prirodnim uzrokom smrti, a njeni roditelji takođe nisu želeli obdukciju i predali su njeno telo na transport nazad u Karači - rekao je on. 

Zvaničnik PTF-a rekao je pod uslovom anonimnosti da lekari sumnjaju da je kod nje reč o hipertrofičnoj kardiomiopatiji, bolesti u kojoj srčani mišić postaje deblji. 

U svom zvaničnom saopštenju o incidentu, PTF je izrazio saučešće porodici mlade teniserke, rekavši da je incident izazvao "duboku tugu" "Gospodin Aisam-ul-Hak Kureši, predsednik Pakistanske teniske federacije, senator Salim Saifullah Kan, Bivši predsednik PTF-a, članovi Saveta PTF-a i celokupno tenisko bratstvo izražavaju iskreno saučešće ožalošćenoj porodici - navodi se u saopštenju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

Komentari(0)

Loading