NOVAK NAS JE IZDAO Brutalan napad na Đokovića: Na šta to liči?!

17:04 | 13-05-2024

Tenis 0

Srbin je baš razočarao

app
AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nastavio je seriju loših rezultata. Poslednji neuspeh u nizu doživeo je u Rimu, gde ga je u trećem kolu savladao Alehandro Tabilo.

Novak nije ličio na sebe, osvojio je tek pet gemova i bio prilično nezainteresovan. Po završetku meča rimska publika ga je ispratila zvižducima.

Ni italijanski novinar Ubaldo Skanagata nije štedeo srpskog tenisera pa je napisao tekst sa naslovom "Normalno je što su Rimljani aplaudirali Nadalu i zviždali Đokoviću".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iskusni italijanski novinar je naveo da je Rafael Nadal igrao protiv Huberta Hurkača, igrača koji je u Top 10 i da nije čudo da je izgubio od tako jakog rivala. Ipak, očekivao je Italijan da vidi više od njega. Što se tiče Novaka, njega je smatrao za favorita na turniru i pored loših rezultata ove sezone.

- Drugačije ponašanje rivala me je navelo na drugačije zaključke.Nadal je bio besan na sebe jer je igrao gore nego što je očekivao. Deluje da je tek sada u njega ušla sumnja oko nastupa na Rolan Garosu, za koji je mislio da će ga igrati ukoliko ga ne ometaju povrede. Drugi su sumnjali, ali on ne. Sada su se stvari promenile i ne bih se kladio da će se Rafa pojaviti na terenu za 15 dana. Iz onoga što sam video plašim se da bi Rafa izgubio od 50 igrača iz prvih 100 - naveo je Skanagata.

Tabilo i Novak AP Photo/Alessandra Tarantino
 

 

Naglasio je velike promene u stručnom kadru koje je Nole napravio, istakao da mu tenis više nije toliki prioritet i naveo:

- Nije se borio, nije se ljutio, nije bio oprezan kada je servirao. Odjednom je gubio 4:0, a nije se nimalo iznervirao, nije se okrenuo ka treneru Nenadu Zimonjiću da ga možda uvredi kao što je to radio sa Ivaniševićem i ostalim nevinim ljudima na klupi. Njegovo odbijanje da produži razmene udaraca, da se bori bilo je evidentno. Ukratko, ne znam šta mu se desilo. Iskreno ne verujem da je epizoda sa "bocom vode" uticala na njega.

Dodao je i da se uvek divio Đokoviću i Nadalu, ali da se slaže sa publikom koja je najboljeg tenisera ikada izviždala kada je odlazio poražen sa terena. Doveo je u pitanje Novakov karakter, posvećenost, prioritete... 

- Uvek sam se divio Rafi i Novaka, a kako i ne bih? Zato mislim da publika u Rimu i ja delimo ista osećanja. Ako je Rafa dobio hiljade ubeđenih aplauza, a Nole je ispraćen zvižducima to je zato što smo Rimljani i ja ispoštovali njegovu želju da se bori. Sa druge strane smo se osetili izdano od strane Noleta koji nije uradio ništa da ispoštuje strast publike i žrtvu da dođu iz cele Italije i plate skupe karte da bi gledali meč koji nije vredan njega. To nisu bili zvižduci zbog karijere, nego zvižduci zbog karaktera i ponašanje prema publcii te večeri - završio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading