NADAL NASTAVLJA DA ŠOKIRA Evo šta je radio tokom žreba za Rolan Garos

16:26 | 25-05-2024

Tenis 0

Jaka izjava španskog tenisera.

epa
EPA-EFE/YOAN VALAT

Rekorder sa osvojenih 14 pehara u Parizu, španski teniser Rafael Nadal, rekao je danas da nije sto odsto sigurno da mu je ovo poslednje učešće na Rolan Garosu, ali da je velika šansa da tako i bude.

Nadal, koji sledeće nedelje puni 38 godina, poslednji put je u Parizu slavio 2022. godine, kad je u četvrtfinalu eliminisao Novaka Đokovića.

ALKARAZ NE ŽELI RAFU ZA RIVALA Španac surovo iskren pred početak Rolan Garosa

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Velika je šansa da mi je ovo poslednji Rolan Garos, ali nije sto odsto, neću vam reći da je sto odsto, jer ne mogu da predvidim šta će se desiti. Nadam se da razumete, prošao sam dug proces oporavka, skoro dve godine patnje i oporavka od teške povrede. Bolje se osećam nego pre mesec i po dana, u to nema sumnje. Zato ne želim da zatvorim vrata i da kažem: "Sto posto". Dajte mi vremena, dajte mi mesec i po, pa da vidimo kako ću se osećati. Ne mogu da garantujem da je poslednji - rekao je Španac na konferenciji za medije u Parizu.

Nadal navodi da se fenomenalno oseća na turniru koji je osvojio čak 14 puta između 2005. i 2022.

- Uživam u svakom trenutku ovde. Neverovatna podrška ljudi mi daje mnogo snage, ostaće mi to zauvek. Ovo je verovatno prva nedelja treninga od mog povratka da mogu da trčim kako treba, i to me ohrabruje. Na treninzima sam napredovao, pogotovo u smislu kretanja, ne osećam ograničenja kada trčim u oba smera. To mi znači mnogo u smislu pogleda u budućnost - dodao je Nadal.

nadal EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
 

Španac će u prvom kolu, u ponedeljak, igrati protiv pobednika nedavnog mastersa u Rimu Aleksandra Zvereva. Poslednji put Nadal i Nemac su igrali baš na Rolan garosu, u polufinalu, kad je Zverev povredio skočni zglob i morao da preda meč. Nadal ističe da mu žreb nije bio baš naklonjen.

- Igrao sam "Parčizi" (igra slična Ne ljuti se, čoveče) i rekli su mi da igram protiv Zvereva. Nisam bio nosilac, mogao sam da očekujem to. Moraš to da prihvatiš. Ne znaš da li je to loša sreća. A to nije dobar žreb. Nemac dolazi posle osvajanja Rima.

- To je deo posla kad nisi nosilac, kao što ja sad nisam. Nikad se ne zna šta je imati sreće ili nemati sreće. Na papiru to baš nije najbolji žreb, jedan od najtežih rivala, osvojio je masters u Rimu. Pokušaću da budem spreman. Ovo mesto je za mene magično, desile su se mnoge stvari koje nisam očekivao. Da u dubini duše nemam nadu da mogu da uradim nešto veliko, ne bih bio pred vama - zaključio je Španac.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading